Ζυγίζει 35 κιλά, έχει μέγιστη ταχύτητα 80 χλμ./ώρα και παραπέμπει σε ελβετικό τυρί. Ο λόγος για τη Light Rider: τη νέα ηλεκτροκίνητη μηχανή της Airbus, η οποία αποτελεί προϊόν τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Πίσω από το «πουπουλένιο» δίκυκλο βρίσκεται η θυγατρική εταιρεία του ευρωπαϊκού γίγαντα αεροναυπηγικής APWorks, η οποία εξηγεί ότι ο σκελετός του οχήματος αποτελείται από κοίλα στοιχεία κατασκευασμένα από αλουμίνιο σε... σκόνη, τα οποία στο εσωτερικό τους φιλοξενούν καλώδια και σωληνάκια. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, ο σκελετός ζυγίζει μόλις 5 κιλά αφαιρώντας έτσι περίπου το 30% του βάρους άλλων ηλεκτροκίνητων μηχανών.

Η υλοποίηση της Light Rider, σύμφωνα με τους ειδικούς, βασίστηκε σε έναν ειδικό αλγόριθμο ο οποίος σχεδίασε τις βιονικές δομές περιορίζοντας στο ελάχιστο δυνατό το υλικό κατασκευής, χωρίς ωστόσο να επηρεάζονται τα επίπεδα ασφαλείας του οχήματος.

Η τιμή της μηχανής του μέλλοντος που έκανε το ντεμπούτο της την περασμένη εβδομάδα στο Οτομπρουν της Γερμανίας, αναμένεται να αγγίξει το αστρονομικό ποσό των 50.000 ευρώ.


Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top