Τα μέλη της UEFA ψήφισαν υπέρ της ένταξης της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Κοσόβου στην Ένωση Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών Ποδοσφαίρου.

Οι μισές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες- μέλη της UEFA υποστήριξαν την ένταξη της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Κοσόβου και οι άλλες μισές τάχθηκαν κατά. Συγκεκριμένα 28 ψήφισαν «υπέρ» και 24 «κατά», ενώ δύο ακόμη ψήφοι δεν καταμετρήθηκαν.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Κοσόβου (FFK) είχε κατά το παρελθόν αναγνωρισθεί εν μέρει από την FIFA.
Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σερβίας Τομισλάβ Κάρατζιτς εξέφρασε την αμηχανία ως προς το πώς εθνικές ομάδες χωρών που δεν έχουν αναγνωρίσει το Κόσοβο, θα μπορούν να παίζουν με την ομάδα του Κοσόβου.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Ρωσικής Ποδοσφαιρικής Ένωσης (RFU) Βιτάλι Μουτκό, δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία δεν υποστήριξε την πρόταση που αφορούσε την ένταξη της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Κοσόβου στην Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA).

«Η Ρωσία δεν υποστήριξε την απόφαση, αλλά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο υπάρχει δημοκρατία. Η απόφαση ελήφθη από την πλειοψηφία. Και πρέπει να υλοποιηθεί» δήλωσε ο Μούτκο στο πρακτορείο «F-Sport ».

Το Κόσοβο ανακήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία του από τη Σερβία τον Φεβρουάριο του 2008. Ωστόσο αρκετές χώρες, όπως η Σερβία, η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, η Ισπανία και μερικές άλλες δεν αναγνωρίζουν την αυτοανακηρυχθείσα Δημοκρατία. Το Κόσοβο δεν είναι μέλος του ΟΗΕ και γι αυτόν τον λόγο η FIFA και η UEFA απέρριπταν το αίτημα της ποδοσφαιρικής του Ομοσπονδίας να γίνει μέλος τους. Εκτός των άλλων από το 2012, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Κοσσόβου συμμετέχει σε επίσημες φιλικές συναντήσεις.

Πηγή: www.ria.ru

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top