Τα hi-tech «μάτια»!

Πώς θα σας φαινόταν να βγάζετε φωτογραφίες ανοιγοκλείνοντας τα μάτια, κι ενώ φοράτε απλά τους φακούς επαφής σας; Μέχρι στιγμής βλέπουμε τέτοια «κόλπα» μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Σύντομα όμως θα μπορούμε να τα κάνουμε στην καθημερινότητά μας.
Ηδη η Samsung σχεδιάζει «έξυπνους» φακούς επαφής οι οποίοι όχι μόνο θα βγάζουν φωτογραφίες, αλλά θα προσφέρουν πολύ περισσότερες δυνατότητες στον χρήστη.
Την περασμένη εβδομάδα οι αρμόδιες Αρχές της Νότιας Κορέας ενέκριναν την αίτηση κατοχύρωσης σχετικής ευρεσιτεχνίας, την οποία η εταιρία είχε καταθέσει το 2014. Από τα σχέδια της πατέντας που δημοσίευσε η ιστοσελίδα «sammobile» προκύπτει ότι οι «έξυπνοι» φακοί επαφής έχουν ενσωματωμένη κάμερα. Ο χρήστης μπορεί να την ελέγχει ανοιγοκλείνοντας τα βλέφαρα, επιλέγοντας πότε να τραβήξει φωτογραφία, χωρίς κανείς άλλος να μπορεί να το αντιληφθεί.
Οι φακοί φέρουν ειδική κεραία που τους επιτρέπει να συνδέονται ασύρματα τόσο με το διαδίκτυο όσο και με άλλες «έξυπνες» συσκευές, όπως το smartphone. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να μεταφέρουν τις φωτογραφίες στο κινητό για περαιτέρω επεξεργασία ή να αντλήσουν στοιχεία που τους χρειάζονται. Οι «έξυπνοι» φακοί επαφής διαθέτουν μικροσκοπική οθόνη, έτσι ώστε να προβάλλουν εικόνες κατευθείαν στο μάτι του χρήστη, προσφέροντας καλύτερη ποιότητα «επαυξημένης πραγματικότητας».
Αυτό, σύμφωνα με την πατέντα, θα κάνει ευκολότερη τη χρήση στοιχείων από τον χρήστη σε real time. Οταν, για παράδειγμα, περπατάει σε κάποιο ιστορικό σημείο μιας πόλης και οι αισθητήρες κίνησης εντοπίσουν το αξιοθέατο που τον ενδιαφέρει, θα μπορεί να ανακαλεί από το διαδίκτυο σχετικές πληροφορίες.
Προβολή πληροφοριών
Ο φακός επαφής θα τις προβάλλει στο μάτι του και θα μπορεί να τις διαβάζει κοιτάζοντας το αξιοθέατο, γεγονός που θα κάνει την περιήγηση να μοιάζει πιο φυσική.
Η Samsung δεν είναι η μοναδική εταιρία που πειραματίζεται με τους «έξυπνους» φακούς επαφής. Το 2014 η Google είχε καταθέσει αίτηση για να κατοχυρώσει φακούς που μετρούν τα επίπεδα του σακχάρου στους διαβητικούς.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top