Τι σου είναι η τηλεοπτική προβολή, αλλά και η απογοήτευση και η άγνοια των Ελλήνων ψηφοφόρων. Έξι χρόνια μετά από την επιβολή του πρώτου μνημονίου και την έλευση του ΔΝΤ στην χώρα με τις «ευλογίες» και, ουσιαστικά την παρότρυνση του Γιωργάκη Παπανδρέου (ΓΑΠ) στο Καστελόριζο, το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκεί που πήγαινε για διάλυση δείχνει να ανακάμπτει δημοσκοπικά και μάλιστα να βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό περίπου 8%. 
Το έχουμε ξαναγράψει, άλλωστε η πλειονότητα του ελληνικού λαού το γνωρίζει, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν είναι κόμμα ούτε ιδεολογία, είναι επαγγελματικός προσανατολισμός. 
Αφού στα χρόνια της παντοκρατορίας του διέλυσε και λεηλάτησε την χώρα με μία σειρά ατέλειωτων σκανδάλων και παροχών προς ημετέρους με μόνον στόχο την διατήρησή του στην εξουσία, αφού για όλα αυτά τα σκάνδαλα πλήρωσε μόνον ο Τζοχατζόπουλος και αφού αυτό ήταν που έβαλε την Ελλάδα, με την βοήθεια και των άλλων φυσικά, σε αυτήν την περιπέτεια ήρθε η στιγμή να πληρώσει το εκλογικό τίμημα. 

Στις προηγούμενες εκλογές λόγω όλων των παραπάνω, κυρίως όμως, λόγω της μη ύπαρξης περιθωρίων για περαιτέρω βόλεμα «δικών τους παιδιών» υπήρξε αθρόα μετατόπιση ψηφοφόρων και παλαιών του στελεχών στο αναδυόμενο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. 
Οι ψηφοφόροι ίσως να πίστεψαν ότι εκεί υπάρχουν περιθώρια «τακτοποίησής» τους, ίσως να πίστεψαν τις εξαγγελίες Τσίπρα για καλυτέρευση της κατάστασης, τα στελέχη όμως προφανώς πήγαν για να συνεχίσουν την πολιτική τους καριέρα, να συνεχίζουν να αφαιμάζουν τον λαό μέσω της αδρής βουλευτικής αποζημιώσεως, αλλά και για να εξασφαλίσουν ατιμωρησία. 
Όλα τα παραπάνω όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούσαν να γίνουν εάν έμεναν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. το οποίο συν τοις άλλοις είχε χρεωθεί και την συγκυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία, γιατί τότε όλα έδειχναν ότι το κόμμα δεν θα καταφέρει να μπει καν στην βουλή. 
Η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό παιχνίδι 
Φυσικά έπαιξαν και άλλοι παράγοντες τον ρόλο τους, όπως η ίδρυση του «Ποταμιού» του Σταύρου Θεοδωράκη ο οποίος με τον φτιασιδωμένο «προοδευτικό» λόγο του και την προβολή που είχε αντλούσε ψηφοφόρους από την δεξαμενή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. 
Άλλη παράμετρος ήταν και η επιμονή κάποιων εκδοτών και κανάλαρχών να βάλουν στην βουλή τον τεράστιο Βασίλη Λεβέντη με την «Ένωση Κεντρώων» που τόσα χρόνια προσπαθούσε αλλά τίποτε, ίσως πίστευαν ότι θα γινόταν Οικουμενική Κυβέρνηση και σκέφτηκαν ότι «όλοι οι καλοί χωράνε». 
Τα πράγματα όμως άλλαξαν, για εμάς προς το χειρότερο, αλλά για το ΙΕΚ ΠΑΣΟΚ προς το καλύτερο, ο Τσίπρας, ο Καμμένος και η παρέα τους τα έχουν πάει, σε όλα τα θέματα, όχι μόνον στο οικονομικό όσο χειρότερα δεν θα μπορούσε, ίσως, να τα πάει κανείς άλλος. 
Καμία από τις προεκλογικές τους εξαγγελίες που ηχούσαν ευεργετικά στα αυτιά των ψηφοφόρων δεν τήρησαν, διαπραγματεύσεις δεν γίνονται και η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, άλλοι πιστεύουν ότι ήδη έχουμε πέσει μέσα. 
Το «Ποτάμι» δείχνει σημάδια κάμψης και είναι πιθανή η διάλυσή του ή η απορρόφησή του από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. που φιλοδοξεί να ηγηθεί μίας κεντροαριστερής παράταξης, λες και τόσα χρόνια αυτό δεν έκανε και είδαμε που φτάσαμε. 
Επίσης οι ψηφοφόροι του Λεβέντη που οι περισσότεροι εξ’ αυτών στις εκλογές «έκαναν την πλάκα τους» διαπίστωσαν την ανεπάρκεια και την απειρία του, αφού δεν προτείνει τίποτε, εφαρμόσιμο ουσιαστικά εκτός από την δημιουργία Οικουμενικής Κυβέρνησης και μετατοπίζονται και αυτοί, οι περισσότεροι προς το ΠΑ.ΣΟ.Κ. 
Πολύ πιθανόν λοιπόν μετά την διακυβέρνησή μας από τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη που όπως όλα δείχνουν τον θέλουν για πρωθυπουργό, να φορτωθούμε ξανά μία κυβέρνηση της ευρύτερης κεντροαριστεράς γαι να είναι χαρούμενοι και οι Ευρωπαίοι εταίροι 

Γιάννης Δράκος...

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top