Ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις - Τι να προσέξετε


Από σήμερα, Τετάρτη, θα σηκώσουν ξανά ρολά τα καταστήματα, μετά την ανάπαυλα του Πάσχα. Μάλιστα, την ίδια μέρα αρχίζουν και οι ενδιάμεσες εκπτώσεις.
Από σήμερα επιστρέφει το κανονικό ωράριο στα καταστήματα και μέχρι και τις 11 Μαΐου θα υπάρχει το καθιερωμένο δεκαήμερο προσφορών, πριν τις θερινές εκπτώσεις. 
Την Κυριακή 8 Μαΐου τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν προαιρετικά από τις 11 πμ έως τις 8 μμ, ενημερώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ). 
Τι να προσέξετε στις εκπτώσεις
 
Η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας συμβουλεύει τους καταναλωτές:
 
- Να ιεραρχήσουν τις αγορές τους με βάση τις οικονομικές τους δυνατότητες και τις πραγματικές ανάγκες του νοικοκυριού.
- Να κάνουν επισταμένη σύγκριση τιμών και ποιότητας. ιδιαίτερα πριν από την έναρξη των εκπτώσεων για να διαπιστώνουν εάν από την έναρξή τους εμπεριέχουν έκπτωση.
- Να καταρτίσουν λίστα με τα απαραίτητα είδη.
- Να διαχωρίσουν το θέλω από το χρειάζομαι.
- Να μην αγοράζουν βεβιασμένα, γιατί κερδισμένοι καταναλωτές θα είναι αυτοί που η αγοραστική τους συμπεριφορά θα είναι πέρα του δέοντος ορθολογική.
- Να ενημερώνονται για τις αλλαγές των ειδών που αγοράζουν κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων.
- Να ζητάνε αποδείξεις, γιατί αφενός αποδεικνύεται η αγορά σε περίπτωση ελαττωματικού είδους και αφετέρου αποτρέπεται η φοροδιαφυγή.
- Να ζητάνε πλήρη και επακριβή ενημέρωση όταν αγοράζουν με δόσεις.
- Nα καταγγέλλουν οτιδήποτε «στραβό» πέφτει στην αντίληψή τους στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (τηλ. 1520) εφόσον υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για παραπλανητικές - πλασματικές εκπτώσεις.
 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top