Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Η Κοκκινοσκουφίτσα πήρε το... όπλο της


Η Κοκκινοσκουφίτσα πηγαίνει να δει τη γιαγιά της με το τουφέκι της περασμένο στον ώμο της και ο Χάνσελ και η Γκρέτελ αποφασίζουν να κυνηγήσουν με τις καραμπίνες τους ελάφια κι άλλα άγρια ζώα στο δάσος, όταν πέφτουν πάνω στο σπίτι της κακιάς μάγισσας και την εξαναγκάζουν να ελευθερώσει τα αγόρια που κρατάει φυλακισμένα.


Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ αποφασίζουν να κυνηγήσουν με τις καραμπίνες τους ελάφια κι άλλα άγρια ζώα στο δάσοςΠρόκειται για διασκευές γνωστών παραμυθιών, εμπνεύσεως της πανίσχυρης Εθνικής Ενωσης Οπλων (NRA) των ΗΠΑ, τα οποία αποφάσισε να διασκευάσει στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να προωθήσει την «υπεύθυνη χρήση όπλων από τα παιδιά (!)».

Τη διασκευή ανέλαβε η Αμέλια Χάμιλτον, την οποία η NRA περιγράφει ως «συντηρητική μπλόγκερ, συγγραφέα και πατριώτισσα» και η οποία υπερασπίστηκε το... έργο της λέγοντας πως και τα αυθεντικά παραμύθια ήταν ήδη πολύ βίαια. Είπε επίσης ότι οι ιστορίες της είναι και για τους ενηλίκους και πως σχετίζονται με την ασφάλεια, οπότε οι γονείς «μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν για να ξεκινήσουν τις σχετικές συζητήσεις».

Οι αλλαγές
Η συγγραφέας άλλαξε τους τίτλους και την πλοκή: η Κοκκινοσκουφίτσα έγινε «Η Κοκκινοσκουφίτσα έχει όπλο» και ο Χάνσελ και η Γκρέτελ «Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ έχουν όπλα».

Το νεαρό κορίτσι πηγαίνει να δει τη γιαγιά της που ζει στο δάσος, όταν όμως συναντάει τον Μεγάλο Κακό Λύκο δεν φοβάται, γιατί «αισθάνεται ασφαλής εξαιτίας του όπλου που έχει στον ώμο της».


Η κοκκινοσκουφίτσα πάει στη γιαγιά της με το όπλο περασμένο στον ώμο
Αλλά και η γιαγιά δεν είναι καμιά ανήμπορη: «Ο λύκος τρύπωσε μέσα, με ορθάνοιχτα τα σαγόνια του και ξαφνικά σταμάτησε. Τα μεγάλα αυτιά του άκουσαν τον γνωστό ήχο της καραμπίνας που απασφαλίζεται. Τα μεγάλα μάτια κοίταξαν και είδαν τη γιαγιά να τον σημαδεύει. Κατάλαβε ότι η γιαγιά δεν οπισθοχωρούσε. Είχε κινηθεί να πάρει το όπλο της για να προστατέψει τον εαυτό της και το σπίτι της. ''Δεν νομίζω ότι θα γίνω το γεύμα κανενός σήμερα'', είπε η γιαγιά, ''κι εσύ δεν θα φας κανέναν άλλον από δω και πέρα''. Η γιαγιά με το όπλο της συνέχισε να σημαδεύει τον λύκο που από τον φόβο του δεν κουνιόταν ρούπι. Ενας κυνηγός πήρε τον λύκο από το σπίτι», γράφει η Χάμιλτον.

Η πρωτοβουλία αυτή της NRA προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, ιδιαίτερα όλων εκείνων που αγωνίζονται για τον περιορισμό της οπλοκατοχής, την ώρα που τα πολύνεκρα περιστατικά αυξάνονται: Κάθε χρόνο σημειώνονται τουλάχιστον 350 περιστατικά που αφορούν όπλα και παιδιά κάτω των 12, ενώ κάθε χρόνο τουλάχιστον 50 παιδιά τριών ή και μικρότερα παίρνουν ένα όπλο και κατά λάθος αυτοπυροβολούνται ή πυροβολούν άλλο άτομο.

Ο απολογισμός
Μόνο τον Μάρτιο σημειώθηκαν 30 περιστατικά με παιδιά κάτω των 12 που πυροβόλησαν άλλο άτομο ή αυτοπυροβολήθηκαν. Τα στοιχεία αυτά πάντως ουδόλως ενοχλούν την Ενωση Οπλων, που σχεδιάζει πάντα με την... πατριώτισσα Χάμιλτον να διασκευάσει κι άλλα παραμύθια, αρχής γενομένης από τα «Τρία Γουρουνάκια».Χρυσούλα Κατσαρού


Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top