Ο πως είπε, τη Δευτέρα θα παραιτηθεί τόσο από τη θέση του δημοτικού συμβούλου αλλά και του μέλους της Οικονομικής Επιτροπής, μένοντας απλό μέλος και αφήνοντας τις εξελίξεις να δρομολογηθούν μέσα από τις δια- δικασίες που προβλέπει το καταστατικό. 

Ο Γ. ΣΙΓΑΛΟΣ 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», την θέση του στο δημοτικό συμβούλιο Πάτρας θα αναλάβει ο πρώτος επιλαχών που είναι ο Γιώργος Σιγαλός, ενώ εκπρόσωπος της παράταξης μέ- χρι την ανάδειξη νέου αρχηγού, θα είναι έπειτα από συμφωνία, ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Φίλιας. Στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση, ο Γιάννης Δημαράς έκανε μια αναδρομή στην 10ετήπορεία της παράταξης, όσο και στην θητεία του ως δημάρχου, διατυπώνοντας θέσεις και προσωπικές εκτιμήσεις, για το πού πέτυχε και πού απέτυχε. 

ΟΙ ΛΟΓΟΙ 

Κατά τον Γιάννη Δημαρά, δύο ήταν οι βασικοί λόγοι που οι Πατρινοί δεν ανέδειξαν την παράταξη και πάλι στην ηγεσία του Δήμου: 1ον Δεν γνωστοποιήθηκε το έργο που επιτελέστηκε και τα ανυπέρβλητα προβλήματα που αντιμετώπισε. 2ον Κατά το πρώτο εξάμηνο διοίκησης του Δήμου, υπήρξε μια μεγάλη διαφοροποίηση από στελέχη που έβαλαν τη θέση τους πάνω από συμφέρον της πόλης και της παράταξης και αργότερα αποδείχθηκαν οι πιο σκληροί πολέμιοι της δημοτικής αρχής. Κατά τον Γ. Δημαρά, το μεγαλύ- τερο επίτευγμα της παράταξης, ήταν ότι αμφισβήτησε ανοικτά και νίκησε το τότε πολιτικό σύστημα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που όρι- ζε δημάρχους και τους έθετε υπό ομηρία. 

«ΠΟΙΟΙ ΕΦΤΑΙΞΑΝ» 

Αναφερόμενος στην άσκηση του δημοτικού έργου, ο Γ. Δημαράς επικαλέστηκε ανυπέρβλητα προβλήματα λόγω των χρεών που «κληρονόμησε» και της τεράστιας διεύρυνσης του καλλικρατικού δήμου, ενώ αναλύοντας τις αιτίες που η παράταξή του δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Πατρινών, τις απέδωσε «στους καθημερινούς ψαλμούς και λοιδορίες των ΜΜΕ» επειδή περιόρισε το πρόγραμμα προβολής του δήμου από τα 3 εκ. στις 30.000 ευρώ, στους δημοτικούς υπαλλήλους «που ήθελαν να πληρώνονται περισσότερο και να δουλεύουν λιγότερο» και στους 230 συλλόγους – σωματεία της Πά- τρας, που τους έκοψε τις επιχορηγήσεις για εκδηλώσεις με σουβλάκια και ορχήστρες
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top