Νίκος Νικολόπουλος
Πριν λίγες μέρες στην Βουλή ζήσαμε όλοι ακόμη μία τραγική διάψευση. Μία διάψευση που με οδήγησε στην καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου και με οδηγεί στην «αντίσταση»… κατά της συνεχιζόμενης μνημονιακής πολιτικής.

Όλοι όσοι συνταχτήκαμε στο αντιμνημονιακό μέτωπο, τώρα ζούμε μία ακόμα αναγκαστική προσγείωση… Ίδια με εκείνη που τραυματικά βιώσαμε τότε με τους Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά και Β. Βενιζέλο.

Μας ζήτησαν να αποδεχτούμε και να ψηφίσουμε μέτρα επαχθή και παράλογα. Είπαμε όχι και είμαστε όλοι πλημμυρισμένοι από δικαιολογημένη αγανάκτηση όλοι εμείς οι οποίοι κινούμενοι από την ανάγκη να ξεφύγουμε από τον αργό θάνατο των μνημονίων, αλλάξαμε ακόμη και πολιτική όχθη… και να που δυστυχώς πάλι τα ίδια…

Πήγαμε «για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι».

Ασφαλώς όμως ούτε αυτή την δύσκολη ώρα δεν θα ξεχάσουμε τις πελώριες ευθύνες, όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που όχι μόνον δεν εμπόδισαν την αποτροπή της χρεοκοπίας αλλά ευθύνονται γι’ αυτήν.

Από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας που είχε δεσμευθεί να ανατρέψει την «ιερή συμμαχία» της μνημονιακής λιτότητας, πέρασε στην συνθηκολόγηση με τους ευρωσοσιαλιστές του «Ολαντρέου» και δέχτηκε τον εκβιασμό της «υποταγής» στο κουαρτέτο.

Και έτσι, λοιπόν μοιραία, φτάσαμε στον «κόφτη».

Παρ’ όλα αυτά η Κυβέρνηση δεν έδειξε να ανησυχεί, αφού κανένας βουλευτής της συμπολίτευσης δεν διαφοροποιήθηκε .

Αντίθετα στην ΝΔ εκδηλώθηκαν διαφορές απόψεων όσον αφορά την στάση που έπρεπε να κρατήσει στις ψηφοφορίες άρθρων που αποτελούν το πυρήνα της δίκης της πολιτικής.

Ο Μητσοτάκης ξέφυγε από την κριτική των μετριοπαθών λέγοντας ότι δεν θα γίνει δεκανίκι της κυβέρνησης.

Απορρίπτοντας τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου προκύπτουν από τις υποχρεώσεις που είχαν ψηφίσει Μητσοτάκης, Γεννηματά και Θεοδωράκης αλλά και από τις ανάγκες της χώρας.

Πέραν όμως της σκιαμαχίας είναι εθνική απαίτηση να βρεθεί μία εναλλακτική λύση από την αντιπολίτευση όταν ασκείται κριτική στην εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική.

Και φυσικά εναλλακτική λύση του νομοσχεδίου δεν ήταν ούτε το Grexit ούτε η άκριτη αποδοχή των προτάσεων των ξένων, όπως γινόταν επί σειρά ετών από τους Παπανδρέου- Σαμαρά.

Ο Αλέξης Τσίπρας τώρα που κέρδισε σε άλλη μια πύρειο νίκη, πρέπει από αύριο να αντιμετωπίσει τα δύσκολα όπως κατασχέσεις μισθών και συντάξεων που έρχονται από την εφορία χωρίς δεύτερη ευκαιρία.

Το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων.

Τον διαρκή βρόγχο που σφίγγει τους μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες, από το κράτος που τους αναγκάζει να αυτοπυροβοληθούν ή να πυροβολούν…

Τον λαό που με κομμένη την ανάσα, χωρίς να θέλει, εκβιαστικά συμμετέχει σε ένα παιχνίδι ρώσικης ρουλέτας .

Τα νεύρα του είναι σμπαράλια …

Η αγωνία του για επιβίωση έφτασε στο ζενίθ.

Ο θυμός και η οργή του για το χορό του μαύρου χρήματος που έβγαλαν έξω οι νταβατζήδες τον κάνει «τούρμπο».

Έτσι που πάει σε λίγο η Κυβέρνηση θα μείνει χωρίς λαϊκό έρεισμα…

Και να το βλέπετε άρχισαν να σηκώνουν σιγά – σιγά κεφάλι οι «νεκροθάφτες» μας… ακόμα και οι εγκληματίες με τα λευκά κολάρα…. Ακούσατε τον Κούλη και την ακροδεξιά, νεοφιλελεύθερη παρεούλα του, είδατε οι σώγαμπροι και οι ενοικιαστές της πάλαι ποτέ λαϊκής κεντροδεξιάς να σηκώνουν κεφάλι….

Και όμως κανείς δεν βρέθηκε να ρωτήσει τον Κούλη για τις δουλειές που έκανε η γυναίκα του, η ανιψιά του και πολλοί ακόμη της αγίας οικογενείας…

Ακόμα και ο θρασύτατος κ. Στουρνάρας βγήκε πριν λίγα 24ωρα και δήλωσε πως η διαπραγμάτευση του 2015 μας στοίχισε 85 δις.

Ο άνθρωπος που δεν είναι άσχετος, αλλά είναι εξαιρετικά επικίνδυνος.

Βασίζεται στο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν έχει διαβάσει τίποτα από ότι είχαν υπογράψει οι Παπανδρέου, Σαμαράς και Βενιζέλος, και έτσι ψεύδεται ασύστολα.

Και όμως, ο κύριος Στουρνάρας παραμένει διοικητής της ΤτΕ.

Και φυσικά ουδείς ρωτά τον κ. Στουρνάρα τι έγινε εκείνη την ρημάδα έφοδο του ΣΔΟΕ, όταν ήταν υπουργός οικονομικών.

Κανείς δεν το ρωτά για τις δουλειές που έκανε η γυναίκα του με τους δημόσιους οργανισμούς

Αλίμονο σε αυτή την χώρα από τους επιτήδειους και τους άτολμους.

Αλίμονο.

Όσα πρωτογενή πλεονάσματα και να βγουν, όσες συμφωνίες για την αξιολόγηση και αν επιτευχθούν, όσες ελαφρύνσεις του χρέους και αν κλειδώσουν, εάν δεν ανασάνουν οι πολίτες , εάν δεν μπορούν να βρουν δουλειές οι άνεργοι, εάν αργοπεθαίνουν οι συνταξιούχοι, τότε το αποτέλεσμα μοιάζει περίπου προδιαγεγραμμένο…

Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής απέθανε.

Του Νίκου Νικολόπουλου

(*) Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι Ανεξάρτητος Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος
 
 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top