Μια νέα μοναδική εκδοτική προσφορά που δεν έχει κυκλοφορήσει ξανά με εφημερίδα

Οι Θησαυροί του Αγίου Όρους, από την Εκδοτική Αθηνών

Για πρώτη φορά, τα αριστουργήματα της Βυζαντινής Τέχνης, που βρίσκονται καλά φυλαγμένα στις βιβλιοθήκες των μονών του Αγίου Όρους, αποκαλύπτονται σε όλους μέσα από της σελίδες της νέας μεγάλης εκδοτικής προσφοράς που κυκλοφορεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με την εφημερίδα Παραπολιτικά.

Οι έγχρωμες μικρογραφίες των βυζαντινών χειρόγραφων και τα κειμήλια, που αποτελούν απαράμιλλα δείγματα της πλούσιας βυζαντινής παράδοσης και μια από τις αισθητικότερες εκφράσεις του βυζαντινού πολιτισμού, παρουσιάζονται σε 8 υπερπολυτελή έγχρωμα λευκώματα, με σκοπό να γίνουν προσβάσιμα και να μελετηθούν εύκολα από όλους. 

Η υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα των μικρογραφιών σε συνδυασμό με την μοναδικής αισθητικής παρουσίαση τους ανάγουν την έκδοση αυτή σε ένα πραγματικό έργο τέχνης, συλλεκτικής αξίας, πολύτιμο για όλους τους θαυμαστές του βυζαντινού πολιτισμού. Ένας ανεκτίμητος θησαυρός που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι!

Η παρουσίαση του μεγαλόπνοου αυτού έργου δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την επίπονη και εμπεριστατωμένη επιστημονική επεξεργασία του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών. 

Η συλλεκτική έκδοση περιλαμβάνει: 
4.000 φωτογραφίες με έγχρωμες μικρογραφίες βυζαντινών χειρόγραφων και κειμηλίων 
8 υπερπολυτελή έγχρωμα λευκώματα 
Αναλυτική περιγραφή των φωτογραφιών και ταξινόμηση τους ανά μονή 
Συμπεριλαμβάνεται και η ιστορική αναδρομή κάθε μονής 

Ο 2ος τόμος κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Παρασκευή 6 Μαΐου

Περιλαμβάνει τα βυζαντινά εικονογραφημένα χειρόγραφα και τα αυθεντικά κειμήλια της Μονής Κουτλουμουσίου, Μονής Ξηροποτάμου και της Μονής Γρηγορίου. 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top