Με υπομνήματα στο πολυνομοσχέδιο, έγιναν γνωστά τα πρώτα ονόματα των δημοσίων επιχειρήσεων (ΔΕΚΟ) που θα μεταβιβαστούν στο νέο υπερ-Ταμείο.

Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα προχωρήσει κάτω από τον έλεγχο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε., που θα έχει μετοχικό κεφάλαιο 40 εκατ. ευρώ και η ίδρυσή της προβλέπεται στον νέο πολυνομοσχέδιο.

Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρίας, θα μεταβιβαστούν, Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ενώ ιδρύεται η Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών ΑΕ (ΕΔΗΣ).

Αποκαλυπτικά για την περιουσία του νέου Ταμείου, είναι τα παραρτήματα που κατέθεσε ο κ. Χουλιαράκης που βγάζουν στο «φως», τις εταιρείες που θα μπουν στην Εταιρείας Δημοσίων Συμμετοχών ΑΕ (ΕΔΗΣ), που θα ενταχθεί στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Ο ίδιος, υποστήριξε πως, υπάρχουν ακόμα δεκαεννέα κρατικές εταιρείες που θα ενταχθούν στην περιουσία του Ταμείου, ενώ στο παράρτημα έχει συμπεριλάβει και λίστα με δεκατέσσερα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ που θα απορροφηθούν.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, οι πρώτες εταιρίες είναι: ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΑΚΑ, ΕΛΤΑ, ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό, Κτιριακές Υποδομές, ΔΕΗ.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top