Να παίζεις την πρωθυπουργική «καρέκλα» κορόνα - γράμματα σε ώρες μεγάλης εθνικής κρίσης σημαίνει βέβαια παλικαριά, ζορμπαλίκι. Να παίζεις, όμως, μαζί με την «καρέκλα» και την τύχη της πατρίδας σου σημαίνει απίστευτη νεανική αποκοτιά, που σπάνια επιτυγχάνει - αλίμονο, όμως, όταν αποτυγχάνει… 

ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ παιχνίδι παίζει αυτές τις ημέρες ο… μόνιμα συνοφρυωμένος Αλέξης Τσίπρας, πότε με τα ξαφνικά ταξίδια του σε Παρίσι, Στρασβούργο και Βρυξέλλες, πότε με την κατεσπευσμένη προώθηση του φορολογικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου, τάχα ερήμην της ξενοκρατίας, πότε με τα απρόοπτα τηλεοπτικά «αστροπελέκια» των οικονομικών υπουργών του.

ΟΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ πολίτες, που παρακολουθούν το πρωθυπουργικό παιχνίδι, αναρωτιούνται αν το Μέγαρο Μαξίμου υψώνει πράγματι ανάστημα απέναντι στους δανειστές (καθώς χάνει συνεχώς πόντους στις δημοσκοπήσεις) ή εκτελεί μια ακόμη παμπόνηρη στροφή, την ώρα μάλιστα που ανακοινώνεται δραστήρια παρέμβαση του Ομπάμα στη Μέρκελ υπέρ της Ελλάδος την ερχόμενη Κυριακή… Παρέμβαση ακόμη και στο Αιγαίο για τον έλεγχο των «ροών»!..

ΟΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ πολίτες (που καθένας τους θα μπορούσε να είναι και πρωθυπουργός, ίσως πολύ καλύτερος από Τσίπρα, Σαμαρά, Γιωργάκη και κάποιους προηγούμενους) απορούν γιατί στα δύο κορυφαία εθνικά προβλήματα, το οικονομικό και το προσφυγικό, δεν αναζητούνται απλές ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ λύσεις. Πώς, όμως, αφού το απλό και το καθαρά ελληνικό είναι συνήθως δύσκολο, καθότι πατριωτικό, άρα έντιμο;

ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙ αίφνης ένας αναγνώστης: Πώς οι κύριοι «Τσακαλώτοι» δεν σκέφθηκαν να φορολογήσουν τα κινητά τηλέφωνα, αντί να αυξάνουν τον ΦΠΑ; Αν εύρισκαν τρόπο να μετρήσουν την ακατάσχετη φλυαρία των Ελλήνων μέσω κινητών τηλεφώνων και να τη φορολογήσουν, θα μάζευαν του κόσμου τα εκατομμύρια - και μάλιστα χωρίς αντιδράσεις. Χώρια που θα έσωζαν δεκάδες νέους από τροχαία δυστυχήματα. Και χώρια που θα έπειθαν τον κόσμο να επιστρέψει στο διάβασμα της εφημερίδας και του βιβλίου που, ειδικά στην Ελλάδα, δοκιμάζουν φοβερή κρίση!..


ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙ άλλος αναγνώστης: Αν πράγματι η Γερμανία είναι πρόθυμη να δεχθεί καμιά πενηνταριά χιλιάδες πρόσφυγες (προς εκμετάλλευση βέβαια ), γιατί δεν κάνουμε μια συμφωνία με τη Μέρκελ να της στείλουμε τους δικούς μας 55.000 κατευθείαν από τον Πειραιά, με δικά μας βαπόρια; Γιατί όλες αυτές οι περιπέτειες με τα πολυδάπανα κέντρα φιλοξενίας; Ευτυχώς που -κατά καλή μας τύχη- έγινε παγκόσμιο θέμα αυτή η χθεσινή παν-χριστιανική εκδήλωση με τον πάπα Φραγκίσκο, τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον δικό μας Ιερώνυμο στη μαρτυρική Λέσβο. 

ΠΟΤΕ, ΟΜΩΣ, όλα αυτά; Την ώρα που η αποφασισμένη να καταπιεί το μισό Αιγαίο Τουρκία εφαρμόζει επί πέντε χρόνια το πανούργο σχέδιο εισβολής μυριάδων Ασιατών μουσουλμάνων στην… πονόψυχη χριστιανική Ελλάδα. Με σκοπό να την πνίξει με προσφυγικό πληθυσμό. Αλλά και να τη… μουδιάσει αμυντικά τόσο ώστε να δέχεται ατιμωρητί τις ολοένα αυξανόμενες παραβιάσεις. Το πρόβλημα «Τουρκία» γίνεται πιο επικίνδυνο όσο ο τουρισμός της αδυνατίζει λόγω κουρδικής τρομοκρατίας και αντιδημοκρατικού προσωπείου. Σε αντίθεση με την Ελλάδα των έξι μοναδικών θησαυρών (πολιτισμός, τουρισμός, ναυτιλία, ορυκτός πλούτος, στρατηγική θέση, πανέξυπνος λαός ) που κυριαρχεί στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο….

ΑΡΑ, η πολιτική ηγεσία (έστω με την ανικανότητα που τη διακρίνει ) οφείλει να καταπιαστεί σοβαρά με το πρόβλημα «Τουρκία» και να χαράξει επίκαιρη εθνική γραμμή. Απλό και αυτό, άρα εξαιρετικά δύσκολο, αφού οι αρχηγοί δεν κάνουν άλλο από το να ξύνουν τα νύχια τους ο ένας εναντίον του αλλού, με ανάξιους χαρακτηρισμούς…

ΜΠΟΡΟΥΜΕ, άραγε, να συνέλθουμε; Ασφαλώς και μπορούμε! Ο λαός μας ξέρει ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα δεινοπαθήσει ακόμη περισσότερο, πότε με νέα λουκέτα όπως το προχθεσινό της Ηλεκτρονικής, πότε με αυξήσεις του ΦΠΑ στο 24%, πότε με τις αναμενόμενες μειώσεις των επικουρικών. Ξέρει ότι αυτός ο μήνας θα παρουσιάσει απρόοπτα, ίσως ανατρεπτικά. Ξέρει ότι αρκετοί υπουργοί -ιδιαίτερα οι… δισύλλαβοι- είναι λίαν επιρρεπείς σε λάθη. Ξέρει επίσης ότι ο αρχηγός τής αποκεί πλευράς -ο Κυριάκος Μητσοτάκης- δεν είναι ακόμη έτοιμος και ώριμος να κυβερνήσει. Ξέρει ότι τα μικρά κόμματα δεν εννοούν να ενταχθούν σε παν-δημοκρατικό μέτωπο… 

ΞΕΡΕΙ, όμως, και ότι η αθάνατη Ελλάδα του Περικλή, του Μεγαλέξανδρου, του Καποδίστρια και του Βενιζέλου δεν το βάζει κάτω. Και ότι το 2021, στα διακόσια χρόνια της ανεξαρτησίας της, θα είναι το διαμάντι της Ευρώπης! Πώς; Με ποιον; Ισως με κάποια σπουδαία τέκνα σαν αυτά που κυοφορεί στις μεγάλες δυσκολίες της...!

ΠΗΓΗ: Realnews
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top