Λαμπαδηδρομία


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΕΩΣ ΤΙΣ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ                       
Iδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στην πρώτη μέρα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους στο δρόμο για το Ρίο της Βραζιλίας. Αμέσως μετά την Τελετή Αφής που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία, το Φως του Ολυμπισμού κατευθύνθηκε στον Πύργο, όπου τον βωμό στο κέντρο της πόλης, άναψε ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ νέων στο επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής, καταχειροκροτούμενος από εκατοντάδες μαθητές σχολείων που τον περίμεναν για να τον θαυμάσουν. Στη συνέχεια η Λαμπαδηδρομία πέρασε από την Αμαλιάδα κι έφτασε στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ηλιδας όπου επίσης πραγματοποιήθηκε τελετή παρουσία πολλών θεατών.
Ακολούθησαν τα Λεχενά, με Λαμπαδηδρόμο, τον παγκόσμιο πρωταθλητή του στίβου Περικλή Ιακωβάκη που έχει μεγαλώσει σε αυτή την πόλη. Συγκινητική ήταν και η υποδοχή της Φλόγας στο λιμάνι της Κυλλήνης, με μικρά παιδιά να την υποδέχονται κρατώντας ελληνικές σημαίες και κλαδιά ελιάς! Με το πλοίο Fior di Levante ταξίδεψε για τη Ζάκυνθο, όπου διανυκτέρευσε το βράδυ.
Η υποδοχή της Φλόγας στο νησί ήταν συγκλονιστική καθώς χιλιάδες κόσμου βρέθηκε στο λιμάνι και αποθέωσε τους Λαμπαδηδρόμους στην πορεία τους προς την κεντρική πλατεία. Μικροί και μεγάλοι, παιδιά από αθλητικά σωματεία με σημαίες της Ελλάδας και της Βραζιλίας στα χέρια, κατέκλυσαν όλο το μήκος της προκυμαίας και είδαν να περνάει μπροστά από τα μάτια τους, το ύψιστο σύμβολο του Ολυμπισμού. Τον κεντρικό βωμό στην πόλη άναψε εμφανώς συγκινημένη η μαραθωνοδρόμος Μάγδα Γαζέα που έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Την Παρασκευή, δεύτερη ημέρα της Λαμπαδηδρομίας, το ταξίδι της Φλόγας θα ξεκινήσει από τη Ζάκυνθο κι αφού περάσει από την Πάτρα, τον Αστακό, το Μεσολόγγι, τη Λευκάδα, τη Νικόπολη και την Πρέβεζα, θα καταλήξει στην Πρέβεζα.
φλογα
φλογα
φλογα
φλογα
φλογα
Το πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας
λαμπαδηδρομία
λαμπαδηδρομία
λαμπαδηδρομια
Πηγή: hoc.gr - agriniotimes.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top