Ο Στρατηγός και πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς με κείμενό του και με το χάρτη αυτό καταρρίπτει τους “γκρίζους” τουρκικούς ισχυρισμούς στο Αιγαίο!

Διαβάστε το κείμενο του Στρατηγού Ζιαζιά:

Ο χάρτης αυτός αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο που ακυρώνει οποιαδήποτε προκλητική και αισχρή αμφισβήτηση των Τουρκων,οι οποίοι ,μετα το 74 κυρίως,επιθυμούν να μεταβάλλουν το “status quo”του Αιγαίο. Σύμφωνα με τον χάρτη αυτόν οριοθετούνται με κάθε λεπτομέρεια τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δυο πλευρών και φέρει μάλιστα την υπογραφή της Ιταλοτουρκικης Συμφωνίας,η οποία έλαβε χώρα στις 28/12/1932. Πρόκειται για τον επίσημο χάρτη της Χαρτογραφικης Υπηρεσίας του τέως Υπουργείου Αποικειων. Είναι ένα ιστορικό δείγμα.

Μάλιστα πριν παραχωρηθούν τα Δωδεκάνησα στην ΕΛΛΑΔΑ από την Ιταλία ,με το άρθρο 14 του Παραρτήματος της Συνθήκης της Λωζανης ,23/7/1923,η Τουρκία είχε παραιτηθεί από όλα τα δικαιώματα που έφερε μέχρι τότε για το σύνολο των Δωδεκανήσων,τα οποία πέρασαν υπό Ιταλική κατοχή.

Εν συνεχεία ενσωματώθηκαν στην ΕΛΛΑΔΑ, λίγο μετά την Διάσκεψη Ειρήνης του Παρισιού 10/2/1947

Τότε ,η συμφωνία έθεσε ως διάδοχο των νησιών την ΕΛΛΑΔΑ,η οποία θα συνέχιζε να έχει διεθνώς αναγνωρισμένα κυριαρχικά ,νομικά και πολιτικά δικαιώματα για αυτά.

Στην Τουρκία παραχωρήθηκαν μόνο δυο νησίδες,Καρα Άντα,και Ορακ.

Τουρκία δίνοντας όμως τις δικές της ερμηνείες αμφισβητεί γενικής αποδοχής κανόνες του διεθνούς δικαίου η τους εφαρμόζει οπου και όπως τη συμφέρει.

Μετα τα Ιμια στο τουρκικό κυβερνητικό πρόγραμμα συναντάμε τη φράση:” Turkey will abide by all international agreements it has signed.However the implementation of these against the national security and interest will not be allowed”,δηλαδή ” Η Τουρκία θα τηρήσει όλες τις διεθνείς συμφωνίες που εχει υπογράψει. Εντούτοις δεν θα επιτρέψει η εφαρμογή τους να ειναι αντίθετη στην εθνική της ασφαλείας και τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ”. Επισημαίνουμε την χαρακτηριστική λέξη “συμφέροντα της” που αντικατοπτριζει τη θέση της απέναντι στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών που έχει υπογράψει.

Πρέπει να τονισθεί οτι η έκφραση “Γκρίζες Ζώνες” είναι μονομερής όρος που χρησιμοποιεί η τουρκική εξωτερική πολιτική για εξυπηρέτηση των παράλογων και παράνομων επιδιώξεων της στο Αιγαίο.

Επομένως τα Θαλάσσια Σύνορα μας είναι επακριβώς οριοθετημένα ,με βάση το διεθνές δίκαιο αλλά και τις ισχύουσες συνθήκες και τα γνωρίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Militaire.gr

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top