Τι θα έκανε αυτή η κυβέρνηση με τους εισβολείς, την ίδια στιγμή που "διαπραγματεύεται" την απόλυτη εξόντωση του ελληνόφωνου πληθυσμού αυτής της χώρας???...

Θα εξέταζε σε 15 μέρες τις αιτήσεις ασύλου - έλεγε - και μετά θα τους έδειχνε την πόρτα της εξόδου. Και τώρα, τους ετοιμάζει προσφυγικά διαβατήρια διότι όπως λέει θα... μείνουν στην Ελλάδα ένα... δύο... τρία... και περισσότερα χρόνια. Τι δεν κατάλαβες???


Η κυβέρνηση εξετάζει το θέμα καθιέρωσης του προσφυγικού διαβατηρίου, στο πλαίσιο της υλοποίησης πολιτικής για εκείνους που θα μείνουν στη χώρα μας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον Δημήτρη Βίτσα.
Μιλώντας από το βήμα της ημερίδας της ΟΚΕ για την προσφυγική κρίση, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας επεσήμανε πως «δεδομένου ότι πολλοί πρόσφυγες μπορεί να μείνουν ένα, δύο ή περισσότερα χρόνια στην Ελλάδα, πρέπει να αναγνωρίσουμε στους ανθρώπους αυτούς δικαιώματα και η σκέψη μας είναι να καθιερώσουμε προσφυγικό διαβατήριο».
Ο κ. Βίτσας εξήγησε, επίσης, ότι ήδη λειτουργούν 34 κέντρα φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα. «Δεν θεωρούμε δομές την Ειδομένη και τον Πειραιά», διευκρίνισε, ενώ για το Ελληνικό, «που ορισμένα κανάλια τώρα το ανακάλυψαν ενώ είναι η πρώτη άτυπη δομή που άρχισε να λειτουργεί, προφανώς χρειάζεται να γίνει αποσυμπίεση». Ακόμη, παρατήρησε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των περιφερειαρχών μας έχουν βοηθήσει», αλλά διαχώρισε τη στάση των δημάρχων: «με τους δημάρχους δεν είναι το ίδιο καλά τα πράγματα και χρειάζεται συνεχής επαφή, συσκέψεις και ενημέρωση».
Αναφερόμενος στην Ειδομένη, επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν να αδειάσει σε ένα μήνα, αλλά παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ακόμη προβλήματα. «Περιμένουμε να έρθουν συνολικά 2.500 Ευρωπαίοι που δεν έχουν έρθει. Η δική μας λογική είναι η πειθώ. Κάθε μέρα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να τους πείσουμε ότι είναι για το δικό τους καλό να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές», ανέφερε.
Κατηγοριοποιώντας τα ζητήματα που ανακύπτουν στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης ανέφερε: το ζήτημα συντονισμού ανάμεσα στα υπουργεία, ώστε να διασφαλιστεί στέγαση, σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και παιδεία, το ζήτημα συντονισμού ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε η τοπική αυτοδιοίκηση να αναλάβει το ρόλο που της αναλογεί, το ζήτημα συντονισμού με τους διεθνείς οργανισμούς και φορείς, αλλά και με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη και τέλος το ζήτημα του συντονισμού με τους ίδιους τους πρόσφυγες, καθώς «αυτή τη στιγμή στη Λέσβο υπάρχουν πρόσφυγες που πιστεύουν ότι τα σύνορα είναι ακόμα ανοιχτά και όταν είπαμε ότι τα σύνορα έχουν κλείσει, έπαθαν σοκ».
Αναφερόμενος συγκεκριμένα στον συντονισμό της κυβέρνησης με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, τόνισε ότι «Είναι προφανές ότι οι ΜΚΟ πρέπει να βοηθήσουν, αφού γίνει πρώτα καταγραφή τους σε κάθε χώρο. Οι άλλοι όμως πρέπει να απομακρυνθούν».
www.iefimerida.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top