Γιατί κάποιους τους τσιμπάνε τα κουνούπια και άλλους όχι;

Τα κουνούπια είναι ένας σοβαρός λόγος για να μισήσεις το καλοκαίρι: τσιμπήματα, φαγούρα και βουητό στ' αυτιά. Ό,τι δηλαδή μπορεί να κάνει τις ζεστές βραδιές του Θέρους, αφόρητες.

Το ακόμα χειρότερο με τα κουνούπια είναι ότι δεν χαλάνε το καλοκαίρι όλων των ανθρώπων. Δεν «χτυπούν» όπου και όποιον βρουν. Όπως αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Smithsonian, κάποιοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν θύματα των κουνουπιών από τους υπόλοιπους. Γιατί;

Γιατί απ' ό,τι φαίνεται, τα κουνούπια:

> Προτιμούν ομάδα αίματος Ο.
> Προτιμούν τους ανθρώπους που φορούν φανταχτερά χρώματα.
> Προτιμούν όσους έχουν αρκετά βακτήρια πάνω στο δέρμα.
> Προτιμούν τις εγκύους.

Άλλη έρευνα αναφέρει επίσης πως οι ενήλικες δέχονται περισσότερα τσιμπήματα από τα παιδιά, επειδή εκπνέουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα.

Εννοείται ότι στις μέρες μας υπάρχουν τρόποι για να κρατήσει κάποιος τα κουνούπια μακριά τους (οι πιο αποτελεσματικοί εξ' αυτών πωλούνται στα φαρμακεία και οι καλύτεροι είναι φυτικής προέλευσης).Σε πολλές περιοχές του πλανήτη, όμως, τα κουνούπια συνεχίζουν να αποτελούν μάστιγα και να ευθύνονται για τη διάδοση ασθενειών. Πρόσφατο παράδειγμα ο Zika στη Βραζιλία, που βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Αυγούστου, διαχρονκό παράδειγμα η Αφρική, όπου τα κουνούπια ευθύνονται για την επανεμφάνιση της ελονοσίας.

Προσοχή στα ρούχα, λοιπόν, και συχνά μπάνια. Για τα υπόλοιπα δεν μπορείς να κάνεις κάτι...

Πηγή: gr.askmen.com
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top