ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚ
Ο Φιντέλ αποχαιρετά την Κούβα: Τα πρόσωπα πεθαίνουν, οι ιδέες μένουν


Για το βιολογικό τέλος που πλησιάζει μίλησε ο ιστορικός ηγέτης της κουβανικής επανάστασης στο συνέδριο του ΚΚ της Κούβας, σε μια σπάνια παραδοχή της θνητότητάς του στη μεγαλύτερης διάρκειας δημόσια εμφάνιση του τα τελευταία χρόνια.


Ο 90χρονος Κάστρο έφτασε στο συνέδριο -φορώντας μία αθλητική φόρμα- συνοδευόμενος από τον αδελφό του, Ραούλ, ο οποίος τον διαδέχτηκε το 2006 και έγινε δεκτός με επευφημίες από τους περίπου 1.000 συνέδρους.

Στο Συνεδριακό Μέγαρο της Αβάνας, οι σύνεδροι σηκώθηκαν όρθιοι και φώναζαν ρυθμικά «Φιντέλ, Φιντέλ» όταν ανέβηκε στο βήμα. Τα ξένα μέσα ενημέρωσης δεν είχαν προσκληθεί στο συνέδριο.

«Γίνομαι 90 σύντομα, και σύντομα θα είμαι όπως όλοι οι άλλοι» είπε. «Η ώρα έρχεται για όλους και ίσως είναι μία από τις τελευταίες φορές που θα μιλήσω σε αυτήν την αίθουσα» συνέχισε.

«Οι ιδέες όμως των κουβανών κομουνιστών θα μείνουν ως απόδειξη για τον πλανήτη πως αν τις δουλέψουμε με ζήλο και αξιοπρέπεια, μπορούν να παράξουν τα υλικά και πολιτιστικά αγαθά που χρειάζονται οι άνθρωποι» τόνισε.

Στο ίδιο το συνέδριο του PCC, επανεπιβεβαιώθηκε η ηγεσία του «διδύμου» Ραούλ Κάστρο και Χοσέ Ραμόν Ματσάδο Βεντούρα, δεύτερου γενικού γραμματέα, για τουλάχιστον ένα τμήμα της υπόλοιπης πενταετούς τους θητείας.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ραούλ Κάστρο, ακόμη και μετά την προαναγγελθείσα αποχώρησή του από την κουβανική ηγεσία το 2018, θα μπορεί ενδεχομένως να μείνει στην κεφαλή του κόμματος.

Πηγές: Guardian, ΑΠΕ - ΜΠΕ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top