Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την δημοπράτηση της πρώτης εργολαβίας, που αφορά στο πολυπόθητο έργο, της μετατροπής του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος σε κλειστό, σύγχρονο και ασφαλές αυτοκινητόδρομο. 

Την προσεχή Τρίτη 8 Μαρτίου είναι καθορισμένη η πρώτη δημοπράτηση για το τμήμα Δουναίικα-Πύργος μήκους 8,1χλμ και κόστους 67 εκ.ευρώ. Το εν λόγω τμήμα θα διαθέτει δύο λωρίδες+ΛΕΑ ανά ρεύμα κυκλοφορίας και οι εργασίες του θα διαρκέσουν 42 μήνες. 

Εκτιμάται πως οι υπογραφές θα πέσουν μέσα στο καλοκαίρι και το έργο θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2020. 

Είναι το πρώτο μεγάλο δημόσιο έργο που δημοπρατείται για φέτος και φυσικά αναμένεται να τραβήξει την προσοχή όλων των μεσαίων και μεγάλων εταιρειών του χώρου. 

Το δεύτερο τμήμα που έχει προγραμματιστεί να δημοπρατηθεί στις 19 Απριλίου αφορά το τμήμα Αμαλιάδα-Δουναίικα, συνολικού προϋπολογισμού 58 εκ.ευρώ. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε, μέχρι το Φθινόπωρο θα έχουν δημοπρατηθεί και οι υπόλοιπες έξι εργολαβίες με στόχο εντός του 2020 να παραδοθεί ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος. Ο κ. Δέδες επανέλαβε σε πρόσφατες δηλώσεις του τη δεσμεύσή του ότι πριν την δημοπράτηση του τελευταίου κομματιού της Πατρών-Πύργου θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση με τους φορείς της Αχαΐας, οι οποίοι διεκδικούν τη Νότια Χάραξη. 

«Το έργο ξεκινάει από την πλευρά του Πύργου ήδη οι δύο πρώτες εργολαβίες είναι σε εξέλιξη, σε λίγες εβδομάδες θα κατατεθούν οι προσφορές των ενδιαφερομένων ενώ εμείς προετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα τμήματα που θα δημοπρατηθούν όλα μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

Υπάρχει μια δέσμευση του Υπουργού, ότι πριν φθάσουμε στην τελευταία δημοπράτηση θα κάνουμε μια διαβούλευση με τους τοπικούς Φορείς της Αχαΐας σε σχέση με το περίφημο θέμα της Νότιας Χάραξης. Τόσο ο Υπουργός όσο κι εγώ θέλουμε να είμαστε συνεπείς απέναντι στις δεσμε σεις μας. Δεν ξεχνάμε τι είπα- με στην μεγάλη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο», ανέφεrε χαρακτηριστικά ο κ. Δέδες. Τέλος, αναφορικά με το έργο της Ολυμπίας Οδού και της Ιονίας Οδού ο κ. Δέδες δεσμεύτηκε για πλήρη αποπεράτωση των αυτοκινητόδρομων μέχρι την 31η Μαρτίου 2017, δηλαδή σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top