H ΝΔ ΖΗΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΗΣ ΣΕ CAPITAL CONTROL. 
ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ; ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. 
ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ο Ελληνικός λαός τους τελευταίους δυο μήνες ζει την απόλυτη τρομοκρατία εκβιασμό και την επιβολή καταστάσεων πανικού δημιουργώντας ανείπωτη βλάβη τόσο στις λειτουργίες του δημοκρατικού πολιτεύματος όσο και στην οικονομική κατάσταση της χώρας.
Ο Ελληνικός λαός οδηγήθηκε σε ένα δημοψήφισμα με τις τράπεζες κλειστές κατόπιν αποφάσεως και εισηγήσεως του διοικητού της τραπέζης της Ελλάδος κυρίου Στουρνάρα. Η 

Αιτιολογία αυτής της αποφάσεως εδόθη με το πρόσχημα της μαζικής φυγής κεφαλαίων από το τραπεζικό σύστημα λόγω της δημιουργίας ψυχολογίας στον Ελληνικό λαό πως οδηγούμαστε σε ρήξη και άτακτη χρεοκοπία.
Το μέγα όμως ερώτημα που γεννάται είναι εάν πραγματικά υφίσταντο το πρόβλημα της ρευστότητας το οποίο επικαλέστηκε ο κύριος Στουρνάρας και οδήγησε την κυβέρνηση στην άρων άρων πράξη νομοθετικού περιεχομένου και στο κλείσιμο των τραπεζών.

Πρώτον και σημαντικότερο που πρέπει να ληφθεί υποψιν είναι εάν η εν λόγω απόφαση είναι σύννομη με τις βασικές αρχές των Ευρωπαϊκών συνθηκών και των κανόνων λειτουργίας της αγοράς αλλά και του τραπεζικού συστήματος εντός της ζώνης του Ευρώ.
Η χώρα μας εντάχθηκε στην ΕΕ και στην ζώνη του ευρώ υπογράφοντας της συνθήκη της Λισσαβόνας στην οποία στο άρθρο 63 αναφέρει ρητά την παράμετρο της μη απαγόρευσης οποιουδήποτε κράτους η ευρωπαϊκού θεσμού στον περιορισμό διακίνησης κεφαλαίων εντός της. Ήτοι σημαίνει πως η απόφαση του κυρίου Στουρνάρα είναι θεμελιώδεις παραβίαση της συνθήκης της Λισσαβόνας και των κανόνων που ορίζει η ΕΕ.
Το οξύμωρο της υποθέσεως είναι το γεγονός πως αυτοί που επικαλούνται την παραμονή της χώρας στην ΕΕ παραβιάζουν βασικές αρχές λειτουργίας της.

Εκείνο όμως που έχει μεγάλη αξία να διερευνηθεί και να αναλυθεί είναι εάν πραγματικά υπήρχε ουσιαστικό πρόβλημα ρευστότητας στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Οι λογιστικές καταστάσεις της ΤτΕ είναι αποκαλυπτικές του μεγέθους της απάτης και του σκανδάλου που υφίσταται η χώρα με την απόφαση του κυρίου Στουρνάρα και την συνενοχή της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης που δεν το καταγγέλλει.
Είναι χαρακτηριστικό να δει κάποιος το ποσό που έχει διαθέσει η ΤτΕ προς τις συστημικές τράπεζες στις 30/6 αλλά και στις 31/7 και την μεταβολή που υπήρξε όλο το επίμαχο διάστημα της υποτιθέμενης περιόδου πανικού φυγής καταθέσεων και της συνεχούς χρηματοδότησης μέσω του έκτακτου μηχανισμού ELA. Τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά μια και αποτυπώνουν πως όχι μόνο δεν αυξήθηκε η χρηματοδότηση αλλά υπήρξε και μείωση περί του ποσού του 1,5 δις που αυτό σημαίνει πως δεν υπήρξε ουσιαστικά κανένα πρόβλημα ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα και ανακοινώσεις της ίδιας της τραπέζης της Ελλάδος από το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα την περίοδο Ιαν-Ιουλ έχουν φύγει περί των 45 δις ευρώ και η χρηματοδότηση μέσω του μηχανισμού έκτακτης χρηματοδότησης ELA ήταν περί των 90 δις ευρώ ήτοι σημαίνει πως οι τράπεζες διαθέτουν το ποσό των 45 δις ευρώ ως διαθέσιμα άρα δεν υφίσταται η οποιαδήποτε επιβολή capital controls.
To τραγικότερο όλων όμως είναι η συγκάλυψη από το πολιτικό προσωπικό της χώρας των μεθοδεύσεων του κυρίου Στουρνάρα μια και αυτός είναι ο υπαίτιος της συγκεκριμένης αποφάσεως και αυτό γιατί ο κανονισμός της ΕΚΤ είναι ξεκάθαρος για το ποιος αποφασίζει την έκτακτη χρηματοδότηση προς τις τράπεζες;
Και οι πολιτικές μαριονέτες του τόπου αλλά και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ μας μιλούσανε για αποφάσεις του διοικητού τη ΕΚΤ κυρίου Draghi ως τον βασικό υπαίτιο της μη χορήγησης ρευστότητας μέσα στα πλαίσια διαπραγμάτευσης με την τρόικα.
Για να μπορέσουμε όμως να έχουμε μια πλήρη αποτύπωση της κατάστασης του τραπεζικού συστήματος θα έπρεπε να δούμε τις 6μηνιαίες λογιστικές καταστάσεις όπου εκεί θα αποκαλύπτονταν το μέγεθος της απάτης και των εκβιασμών. 

Αντί όμως να συμβεί αυτό έρχεται ο κύριος Τσακαλώτος ως Υπουργός Οικονομικών και με ημερομηνία 26/8 αποφασίζει αναστολή της δημοσίευσης των λογιστικών καταστάσεων των τραπεζών για ένα μήνα, με αποτέλεσμα να πάει ο Ελληνικός λαός σε εκλογές και να μην υπάρχει πλήρη εικόνα της τραπεζικής κατάστασης της χώρας.Εδω πλεόν μιλάμε για την πλήρη καταστροφή της Ελληνικής Οικονομίας με την υπογραφή του κυρίου Στουρνάρα αλλά και την εγκληματική συμμετοχή της κυβέρνησης που υπογράφει και της αντιπολίτευσης που σιωπά. Η ζημιά στην Ελληνική οικονομία το διάστημα αυτό ανέρχεται άνω του 1 δις ευρώ και οι εγκληματίες αυτού του τόπου συνεχίζουν να την καταστρέφουν.
ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Πηγή: http://prohorameanatrepoume.blogspot.gr/

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top