Η νέο-οθωμανική πολιτική του «Σουλτάνου» Ερντογάν οδηγεί...

μέρα με την μέρα την Τουρκία σε πλήρες αδιέξοδο με την Άγκυρα να περιμένει πλέον «ενισχύσεις μόνο από τον Αλλάχ», μεταδίδουν αραβικά μέσα ενημέρωσης.

Η Τουρκία οδηγείται στην απόλυτη απομόνωση και καταστροφή και μόνο με ένα θαύμα μπορεί να σωθεί.

Οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας επιδεινώνονται με τον Ερντογάν να χώνει την μύτη του και σε απαγορευτικές για αυτόν περιοχές όπως η Κριμαία και η Βαλτική.

Από την άλλη Αμερικανοί και σύμμαχοι ετοιμάζουν κράτος των Κούρδων με εδάφη και από την γείτονα.

Το Κουρδικό αποτελεί πλέον θηλιά στο λαιμό της Τουρκίας και εάν, δεν παραχωρήσει σύντομα στους Κούρδους σχετική αυτονομία, κινδυνεύει να βυθιστεί στην βία και στο χάος.

Άλλωστε καθημερινά στο εντός Τουρκίας κουρδικό Ντιαρμπακίρ έχει φουντώσει για τα καλά ο από το 1984 μαινόμενος ανταρτοπόλεμος, μεταξύ του Τουρκικού Στρατού και των μαχητών του ΡΚΚ με βαρύτατες εκατέρωθεν απώλειες.

Ήδη υπάρχει αυτόνομο κράτος στο Β. Ιράκ, ετοιμάζεται το ίδιο για την Β. Συρία και μένουν τα κουρδικά εδάφη εντός Τουρκίας.

Αυτό ήδη ανοίγει την όρεξη και σε άλλες μειονότητες και ήδη παρατηρείται έντονη προβολή του ελληνικού ποντιακού στοιχείου στην Τουρκία.

Φαίνεται τελικά ότι η παρακαταθήκη του Κεμάλ Ατατούρκ «Ένα Έθνος - Ένας λαός - Ένα Κράτος - Μια Θρησκεία - Μια γλώσσα - Τουρκική Εθνική συνείδηση για όλους τους κατοίκους, και πάνω
απ' όλα Τούρκοι για όλα και για όλα», καταρρέει.Εν κατακλείδι η κρίση στην πανσπερμική Τουρκία δρομολογεί σενάρια διαμελισμού, μιας και οι πληθυσμοί στην γείτονα δεν είναι λίγοι. Σύμφωνα με τον άνω χάρτη του πρώην Αρχηγού του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού Κενάν Εβρέν, υποθέτουμε ότι θα υπάρξουν κράτη Αρμένιων, Κούρδων αλλά και κράτη σε πρώην ελληνικά εδάφη όπου ακόμα και σήμερα ζουν κρυπτοχριστιανοί Ελληνογενείς, όπως ο Πόντος, η Ιωνία και η κατεχόμενη Θράκη.

Βέβαια, στόχος της Δύσης θα ήταν και η προσάρτηση ελληνικών εδαφών σε κράτη όπως της Ιωνίας (νησιά του Αιγαίου-η πολυδιαφημιζόμενη από το ΝΑΤΟ συνεκμετάλλευση) ή της Θράκης (Δυτική Θράκη).

Ωστόσο, αυτά είναι τα σχέδια το τι θα γίνει θα το δούμε, αφού τα συμφέροντα είναι πολλά και αλληλοσυγκρουόμενα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι βρισκόμαστε προ ενός ολοκαίνουριου Ανατολικού Ζητήματος.

Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top