Επιστολή προς την «Εφημερίδα των Συντακτών» απέστειλε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, απαντώντας σε δημοσίευμα σχετικά με το κύκλωμα εκβιαστών στα μίντια, το οποίο αναφερόταν και στο πρόσωπό του.


Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει στην επιστολή του:


«Προς Εφημερίδα Συντακτών
Υπόψη κ. Ν. Βουλέλη
Διευθυντή
Κοινοποίηση: κ. Γ. Σμυρλάκη Διευθυντή σύνταξης, κ. Α. Μάτση – αρχισυντάκτη πολιτικού ρεπορτάζ, κ. Σ. Μανιάτη - δημοσιογράφο

Από την πρώτη ημέρα που με την ψήφο του λαού, μου εδόθη εντολή της εκπροσώπησής του στη Βουλή των Ελλήνων μέχρι και σήμερα μεταφέρω στην εκάστοτε Κυβέρνηση ΟΛΑ τα θέματα που με επιστολές, υπομνήματα κ.α. μου γνωστοποιούν οι ενδιαφερόμενοι φορείς ή πολίτες.

Αυτός είναι "ο τρόπος που λειτουργώ..." -για να χρησιμοποιήσω τον υπαινικτικό σχολιασμό σας - επί 27 χρόνια, που έχω την τιμή να είμαι πληρεξούσιος του λαού.

Δεν εκινήθην ποτέ "δια της πλαγίας" ή της σκοτεινής οδού. Ακολούθησα πάντα την ευθεία και την δημόσια οδό ώστε να μας βλέπουν οι πάντες και να μας κρίνουν.

Για την επιβεβαίωση αυτών σας καλώ να δείτε τους πίνακες των στατιστικών της "δράσης των 300" που δημοσιεύει κάθε μήνα το περιοδικό "ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ".

Μάλιστα στο τελευταίο τεύχος (Φεβρουαρίου) στο πίνακα των κοινοβουλευτικών αναφορών βρίσκομαι πρώτος με 447 και ο δεύτερος έχει καταθέσει 50, ενώ στον πίνακα των ερωτήσεων προς τους Υπουργούς, είμαι και πάλι πρώτος με 310 ενώ ο δεύτερος έχει καταθέσει 131.

Μαζί με εσάς ο κάθε πολίτης-αναγνώστης, μπορεί να δει ότι αυτή είναι η κατάταξη-καταγραφή κοινοβουλευτικού έργου κάθε μήνα, κάθε χρόνο από το 1989 (και μέσα από το site της Βουλής) ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα ήταν στην Κυβέρνηση.

Χωρίς λογοκρισία, δηλαδή ανεξαρτήτως εάν εγώ ή το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος υιοθετούμε τα παράπονα, τις διαμαρτυρίες, ή και τις καταγγελίες που περιέχουν οι γραπτές αναφορές που λαμβάνουμε.

Πιστεύω ότι είναι υποχρέωση και καθήκον μου ως Βουλευτή, να τις διαβιβάζω ΟΛΕΣ και μάλιστα όχι κρυφά αλλά με πλήρη δημοσιότητα και από εκεί και πέρα είναι ευθύνη των αρμόδιων Υπουργών αφού διερευνούν να υιοθετούν να επιλύουν ή να απορρίπτουν αυτές δίνοντας τις πρέπουσες απαντήσεις προβαίνοντας στις ανάλογες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν κακές ερωτήσεις αλλά καλές ή κακές απαντήσεις.

Επειδή, είδα ότι δημοσιεύσατε σκαναρισμένη την ερώτηση χωρίς να προσθαφαιρέσετε κάτι και σας ευχαριστώ. Ζητώ όμως να την διαβάσετε και πάλιν προκειμένου να διαπιστώσετε "ιδίοις όμμασι" ότι παρέθεσα αυτούσια την επιστολή που έλαβα, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ δικό μου σχόλιο.

Επειδή γνωρίζω και αναγνωρίζω ότι από το πρώτο φύλλο της Εφ. ΣΥΝ, πασχίζεται για την ενημέρωση των αναγνωστών σας, πιστεύω ότι έχετε αντιληφθεί πως η κατάθεση της ερώτησης έγινε γιατί μόνον και μόνον πίστεψα, ότι έπρεπε να φέρω στο φώς μια υπόθεση που είχε να κάνει με τον τρόπο που η δημόσια τηλεόραση παρέχει ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Κλείνοντας θέλω να σας παρακαλέσω να δείτε και τις πάμπολλες ερωτήσεις μέχρι και την χθεσινή που έχω καταθέσει για τα κυκλώματα των καναλαρχών-εκδοτών "νταβαντζήδων", "εθνικών εργολάβων και προμηθευτών", που καταλήστεψαν τις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζές μας και τον κρατικό κορβανά. Εξ’ αιτίας άλλωστε αυτών των επίμονων ερωτήσεων μου στη Βουλή, έχουν σχηματισθεί ήδη τρεις δικογραφίες εις βάρος των δήθεν σοβαρών με τα λευκά κολάρα μιντιαρχών-διαπλεκομένων.

Τέλος, δηλώνω πως είναι καλοδεχούμενη η κριτική σας αλλά και πως δεν θα δεχτώ κανένα σχετικό απαξιωτικό υπαινικτικό σχόλιο όπως "... την μία μέρα έλαβε ο Βουλευτής την επιστολή και εντός 24ώρου φρόντισε να καταθέσει ερώτηση, όχι μόνο προς τον Υπουργό Επικρατείας αλλά και προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Τέτοια... επιμέλεια..." ή "κοσμητική" αναφορά όπως το "... συμπαραστάτης...", "... έσπευσε να καταθέσει..." που "χτυπώντας τα" μάλιστα στην 1η και στην 2η σελίδα στο Φύλλο 979 της 03/03/2016, δημιουργήθηκε για το πρόσωπό μου μια θαμπή εικόνα.

Πιστεύω αντιλαμβάνεσθε πως αυτά, ακόμα και εάν δεν είχατε σκοπό, προσβάλλουν ευθέως την τιμή και την υπόληψή μου, αμφισβητούν την ηθική μου συγκρότηση, την πολιτική μου ακεραιότητα και την κοινωνική αξία του προσώπου μου.

Σας ευχαριστώ
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Ανεξάρτητος Βουλευτής
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Y.Γ. Ο Πρωτοσέλιδος τίτλος σας "Ο ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ... ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ" έδωσε την καλή αφορμή στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος να συντάξει ερώτηση και μαζί με αίτηση κατάθεσης εγγράφων να πληροφορηθεί η Βουλή των Ελλήνων και συνάμα οι ανελέητα φορολογούμενοι Έλληνες τον τιμοκατάλογο όλων των ΜΜΕ ένα προς ένα ξεχωριστά, βάσει του οποίου διαφημίζονται ανταποδοτικώς στην ΕΡΤ, συγκρίνοντάς τον με τον αντίστοιχο που έχει καταθέσει το κάθε Μέσον Ενημέρωσης στην οικεία ΔΟΥ».
Η ερώτηση του κ. Νικολόπουλου, στην οποία αναφέρεται η «Εφημερίδα των Συντακτών» είναι:

«Αρ.Πρ.:702/30.10.2015
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Θέμα: Η εφημερίδα “Ακρόπολη” με επιστολή της, καταγγέλλει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ κ. Λάμπη Ταγματάρχη για έκνομη συμπεριφορά

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος έλαβε την συνημμένη επιστολή απ' την εφημερίδα “Ακρόπολη” που υπογράφει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Τάκης Μαυρίκος.

Επειδή στην επιστολή καταγγέλλει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ κ. Λάμπη Ταγματάρχη για έκνομη συμπεριφορά, αφού με δική του εντολή έχει διακόψει την προβολή των πρωτοσέλιδών τους από τις ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ, καθώς και την ανταποδοτική διαφήμιση στην συνεργασία τους.

Επειδή όπως μας πληροφορεί περί τούτου έχει στείλει σχετικό εξώδικο προς τον κύριο Ταγματάρχη και έχει ενημερώσει τον γενικό γραμματέα επικοινωνίας κύριο Κρέτσο.

Επειδή μας ζητά να ενημερώσουμε τον κύριο Πρωθυπουργό μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου γιατί όπως τονίζει το θέμα θίγε επί της ουσίας την πολυφωνία και την ισότιμη αντιμετώπιση των μέσων απ' την κρατική ραδιοτηλεόραση σε μια δημοκρατική χώρα.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

- Γιατί έχει διακοπεί από την ΕΡΤ η προβολή των πρωτοσέλιδων της Ακρόπολης από τις ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ καθώς και η ανταποδοτική διαφημιστική συνεργασία;

- Γιατί έχει διακοπεί η ανάγνωση του πρωτοσέλιδου της Ακρόπολης από την ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ που δείχνει τα πρωτοσέλιδα του συνόλου των ημερήσιων πανελλαδικών εφημερίδων;

- Γιατί δεν ανανεώνεται η αμοιβαία συμψηφιστική διαφήμιση μέχρι σήμερα, θα ανανεωθεί; Και εάν ναι πότε;

- Ο Πρωθυπουργός και ο αρμόδιος Υπουργός Επικρατείας πιστεύει ότι με τον αποκλεισμό της εφημερίδας «Ακρόπολη» υπηρετείται από την ΕΡΤ η πολυφωνία και ισότιμη αντιμετώπιση των ΜΜΕ από την κρατική ραδιοτηλεόραση στη Δημοκρατική Ελλάδα;

- Εάν διαφωνείτε με όσα εις βάρος της εφημερίδας "Ακρόπολη", συμβαίνουν τι ενέργειες θα κάνετε χάριν της πολυφωνίας και της ελευθεροτυπίας;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Πειραιάς 29/10/2015
Προς: Αξιότιμο Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ
Κο Νικολόπουλο Νίκο

Με την παρούσα επιστολή, σας ενημερώνουμε για την έκνομη συμπεριφορά του κου Ταγματάρχη, όπου με δική του εντολή έχει διακόψει την προβολή των πρωτοσέλιδών μας από τις ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ καθώς και την ανταποδοτική διαφημιστική συνεργασία μας.

Ήδη έχουμε στείλει σχετικό εξώδικο προς τον κ Ταγματάρχη, και έχουμε ενημερώσει τον κ Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας κ Κρέτσο.

Σας γνωρίζουμε, ότι η πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ που δείχνει τα πρωτοσέλιδα του συνόλου των ημερησίων πανελλαδικών εφημερίδων, διέκοψε την ανάγνωση του πρωτοσέλιδου της Ακρόπολης παραβιάζοντας το Σύνταγμα.

Εδώ και δύο μήνες περίπου έχουμε αποστείλει στην ΕΡΤ το σύνολο των εγγράφων για την ανανέωση της αμοιβαίας συμψηφιστικής διαφήμισης όμως δυστυχώς δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το πότε και αν θα ανανεωθεί.

Λυπούμαστε διότι η Ακρόπολη πρωτοστάτησε στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ και είναι η μοναδική εθνικής εμβέλειας εφημερίδα που βιώνει με φασίζοντα τρόπο τον αποκλεισμό της.

Όπως γνωρίζεται οι εφημερίδες του Ομίλου μας πανελλαδικές και με διευρυμένη κυκλοφορία σε εθνικό επίπεδο, στηρίζουν τις υπεύθυνες πολιτικές της σημερινής διοίκησης και αναδεικνύουν σε μεγάλο εύρος τα προγράμματα της ΕΡΤ καθώς και λοιπές δράσεις της. Και όλα αυτά διότι πιστεύουμε σε μια δημόσια ΕΡΤ που θα συνεισφέρει στο δικαίωμα στην ελεύθερη και ισότιμη διακίνηση των ιδεών.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τον κ. Πρωθυπουργό για το θέμα το οποίο θίγει επί της ουσίας την πολυφωνία και την ισότιμη αντιμετώπιση των μέσων από την κρατική ραδιοτηλεόραση σε μια δημοκρατική χώρα. Επίσης, παρακαλούμε θερμά για τις ενέργειές σας προκειμένου να μην περάσει ο φασισμός.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
Τάκης Μαυρίκος».


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top