Οι τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα στη Συρία εγκατέστησαν τις βάσεις τους κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και λαμβάνουν καθημερινά υποστήριξη από εκεί. Η δημοσιογράφος του RT Λίζι Φέλαν συνοδευόμενη από Κούρδους μαχητές του YPGταξίδεψε στο σημείο για να γίνει μάρτυρας της βοήθειας που λαμβάνουν οι τζιχαντιστές από την Τουρκία.
Στις εικόνες που κατέγραψε φαίνεται πως διάφορα οχήματα που έρχονται από την τουρκική πλευρά, κατευθύνονται προς την πόλη Αζάζ που ελέγχεται από την Αλ Νούσρα.
«Εδώ μπορούμε να παρατηρήσουμε τη σημασία της παραμεθόριας πόλης Αζάζ. Η Τουρκία θα κάνει τα πάντα για μην πάρουν οι Κούρδοι τον έλεγχο» λέει η Φέλαν.
«Λίγο πιο μακριά βλέπουμε την πόλη Μπαμ αλ Σαλάμ και μια σειρά αυτοκινήτων που φτάνουν από την Τουρκία στην Αζάζ».
«Αν κάνουμε ζουμ μπορούμε να δούμε πως πρόκειται για στρατιωτικά οχήματα της Τουρκίας σε απόσταση ενός χιλιομέτρου. Σε αυτό το σημείο βρίσκεται ένα χωριό που η Αλ Νούσρα χρησιμοποιεί για την εκπαίδευση των τζιχαντιστών» λέει η δημοσιογράφος του RT.
Σύμφωνα με πηγές του YPG μετά τον αποκλεισμό της Αλ Νούσρα από τη συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός στη Συρία, οι τζιχαντιστές εξαφάνισαν τις σημαίες τους για να προστατευθούν από τους βομβαρδισμούς.
Ωστόσο «βλέπουμε μια τουρκική σημαία στην άλλη πλευρά των συνόρων και από εκεί έρχονται στη βάση της Αλ Νούσρα τα φορτηγά γεμάτα όπλα όπως μαρτυρούν οι μαχητές του YPG» αναφέρει η Φέλαν.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top