Νέο «βαρίδι» για Σαμαρά ο πρώην γραμματέας του ΣΔΟΕ Στασινόπουλος, που αγνόησε εισαγγελική παραγγελία για το αφεντικό του ΔΟΛ
Βαριά αποδεικνύεται η κληρονομιά της κυβέρνησης Σαμαρά για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος -στο πλαίσιο των ευαίσθητων εσωκομματικών ισορροπιών- αναγκάζεται να υπερασπίζεται πολλές από τις ενέργειες του πρώην πρωθυπουργού, για τις οποίες είναι αμφίβολο αν συμφωνεί.

Μετά τις γνωστές υποθέσεις της «λίστας Μπόργιανς» και του συμβούλου Σταύρου Παπασταύρου (της «λίστας Λαγκάρντ» και ποιος ξέρει πόσων άλλων υποθέσεων), το νέο «βαρίδι Σαμαρά» ακούει στο ονοματεπώνυμο «Στέλιος Στασινόπουλος». Πρόκειται για τον εφοριακό υπάλληλο που με τις «περγαμηνές» του ως προϊστάμενος της ΔΟΥ Μεσσήνης, υποδιευθυντής (για μία διετία) στο ΣΔΟΕ Πελοποννήσου και δημοτικός σύμβουλος στην Καλαμάτα, διορίστηκε, τον Αύγουστο 2012, από τον τότε πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στην απαιτητική, επίζηλη (και πολιτικής εμπιστοσύνης) θέση του ειδικού γραμματέα ΣΔΟΕ.

Ο κ. Στασινόπουλος έγινε περισσότερο γνωστός τον Δεκέμβριο του 2012, όταν συνηγόρησε σε αναφορές ανώτερου στελέχους του ΣΔΟΕ για τη φημολογούμενη εμπλοκή της Μαργαρίτας Παπανδρέου στη «λίστα Λαγκάρντ». Εφτασε δε σε επίπεδα διασημότητας τον Νοέμβριο του 2014, όταν αναίρεσε την προηγούμενη κατάθεσή του!

Σύμφωνα, λοιπόν, με έγκυρες πληροφορίες, την περίοδο που ο κ. Στασινόπουλος ήταν επικεφαλής του ΣΔΟΕ, υπήρχε συγκεκριμένη εισαγγελική παραγγελία (ΑΒΜ ΟΙΚ ΜΑ ΠΕ 581/2-4-2013) για τη διεξαγωγή έρευνας που αφορούσε τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη. Κατά μυστηριώδη τρόπο, το ΣΔΟΕ ασχολήθηκε με τη συγκεκριμένη εισαγγελική παραγγελία περισσότερο από... δύο χρόνια αργότερα, στις 15 Ιουλίου 2015. Αφού δηλαδή είχε αποχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Σαμαράς τον Ιανουάριο και ο κ. Στασινόπουλος από το ΣΔΟΕ τον Φεβρουάριο. Τι είχε συμβεί στο διάστημα που μεσολάβησε;


Πηγή


http://www.diulistirio.blogspot.gr/
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top