Αναφορές σε γαλλικά και βελγικά ΜΜΕ θέλουν τον καμικάζι στο μέτρο των Βρυξελλών να είχε φτάσει με δεύτερο άνδρα στο σημείο των επιθέσεων. Το εάν ο ενδεχόμενος συνεργός -που φέρεται να εμφανίζεται στις κάμερες κουβαλώντας σάκο- είναι και αυτός νεκρός ή όχι παραμένει ασαφές.

Παράλληλα, το Βέλγιο βρίσκεται για τρίτη ημέρα σε συναγερμό, με το φόβο για χτύπημα να οδηγεί στην εκκένωση του κεντρικού σταθμού στη Μονς το πρωί της Πέμπτης. Ο σταθμός άνοιξε ξανά μετά από περίπου μία ώρα.

Κλειστό θα μείνει επίσης και την Πέμπτη και την Παρασκευή το κεντρικό αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Η γαλλική Monde και το βελγικό RTBF επικαλούνται πηγές κοντά στην έρευνα και υποστηρίζουν ότι οι κάμερες ασφαλείας στο μετρό δείχνουν τον Χαλίντ ελ Μπακραουί, τον καμικάζι στο Μάαλμπεκ, να συνοδεύεται από άλλον έναν άνδρα που κουβαλά μεγάλο σάκο.

Κατά την Monde, ο δεύτερος αυτός άνδρας αναζητείται από τις αρχές ενώ το RTBF περιορίζεται στο ότι «ερευνάται» εάν είναι ζωντανός. 

Επισήμως, καταζητείται ο τρίτος δράστης του αεροδρομίου -ο άνδρας με τα λευκά στα πλάνα από τις κάμερες του Ζάβεντεμ- ο οποίος και είναι ο μοναδικός δράστης εν ζωή από εκείνο το σημείο και ακόμη δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Ταυτοποιημένοι θεωρούνται μέχρι στιγμής οι τρεις καμικάζι: Οι δύο στο αεροδρόμιο, ο Ιμπραήμ ελ Μπακράουι και ο Ναζίμ Λαχραουί -η ταυτοποίηση του δεύτερου δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, αλλά συγκλίνουσες πηγές σε αξιόπιστα ΜΜΕ δείχνουν προς τα εκεί- και ο Χαλίντ ελ Μπακραουί στο μετρό.

Και οι τρεις ήταν βέλγοι υπήκοοι, ενώ ο Λαχραουί θεωρείται ότι είχε διασύνδεση και με τον πυρήνα που ευθύνεται για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Το νήμα στη γαλλική πρωτεύουσα ήταν κάτι που εξαρχής φοβούνταν οι Αρχές.
Πηγή:tovima.gr

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top