Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ, ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΦΟΡΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ (Μέγας Βασίλειος, Μέγας Φώτιος, Μέγας Αθανάσιος, άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής, άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, άγιος Μάρκος ο Ευγενικός…), ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ… Ο ΑΓΙΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ.

ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4, ΣΤΙΧΟΣ 5: «εἷς Κύριος, μία πίστις, ἓν βάπτισμα·»

ΕΦΟΣΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ – ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ (ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΙΖΕ ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΑΛΛΟ ΝΕΟ ΕΝΙΑΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΙΟ ΚΑΝΟΝΑ ΤΗΣ Α΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΩΣ «ΟΡΟΣ») ΤΟΤΕ ΜΟΝΟΝ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ.

ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΩΣΤΟΣΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ «ΠΤΩΣΕΩΣ» ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΩΣ ΑΓΙΟΤΑΤΗ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ «ΑΛΑΘΗΤΟ» ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ https://www.youtube.com/watch?v=WzFefJUAyZ8 βίντεο ντοκουμέντο, ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ, ιδού ιστορικό βίντεο ντοκουμέντο «Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ https://www.youtube.com/watch?v=vdx11IBJrc8 «.

ΑΝ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ (ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΙΘΑΝΟ ΓΙΑΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΔΗΘΕΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΛΕΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ, ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ) Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ (προτεστάντες, μονοφυσίτες, παπικούς, αγγλικανούς…) ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ… ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ (ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ) ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΩΤΑ, ΟΠΩΣ ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ…

ΩΣΤΟΣΟ, ΑΝ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΚΡΙΝΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΙΟ ΚΑΝΟΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΟΡΙΣΕΙ Η Α΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ… ΟΠΩΣ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (1923) ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΙΟ ΚΑΝΟΝΑ ΤΗΣ Α΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ) ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1923…
Η Α΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΕΝ ΟΡΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΩΣ ΜΟΝΙΜΟ, «ΑΓΙΟ, ΠΑΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ» ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ «ΠΑΣΧΑΛΙΟ ΚΑΝΟΝΑ» ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΗΡΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και οι «ημερολάτρες» ας σταματήσουν να διαστρεβλώνουν και να πλαστογραφούν τις Οικουμενικές και Πανορθόδοξες Συνόδους διαδικτυακά με «ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΙΑΣ ΤΟΥΣ». Τα ημερολόγια μεταβάλλονται στο πέρασμα του χρόνου, οι άγιοι Απόστολοι χρησιμοποίησαν και το «Μακεδονικό Ημερολόγιο». Η Διορθόδοξη Συνέλευση του 1923 στην Κωνσταντινούπολη εξουσιοδότησε τις «Τοπικές Εκκλησίες» να χρησιμοποιούν εφόσον το επιθυμούν το διορθωμένο Ιουλιανό Ημερολόγιο με την προϋπόθεση να διατηρήσουν τον «Πασχάλιο Κανόνα» σε ισχύ, τον οποίο δεν σεβάστηκε η αίρεση του αντίχριστου παπισμού, η οποία καταπάτησε και όλα τα Ορθόδοξα Δόγματα και τις Ορθόδοξες Άγιες Οικουμενικές Συνόδους.

ΔΕΝ ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ; ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ «ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΙΑ» ΤΟΥ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΖΕΡΒΑΚΟΥ.

ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΚΑΘΕ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΟΕΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΦΡΟΝΗΜΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΜΕΤΑΝΟΟΥΜΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΔΙΑΚΡΙΤΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΤΕ ΑΓΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ.
ΑΣ ΜΕΤΑΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΟ ΦΡΟΝΗΜΑ «ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΥΙΕ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΕΛΕΗΣΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ» ΚΑΙ ΑΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΙ, ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ.
ΣΤΙΣ ΕΣΧΑΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗΣ-ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666 ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ… ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΛΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ Ή ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ «ΑΛΑΘΗΤΟ» ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ.
Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΠΟΙΟΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕ; Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ο ΣΤΟΥΔΙΤΗΣ; Ο ΜΕΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥΣ; ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ;
ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΦΟΡΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΙΚΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΟΥΤΕ ΙΔΡΥΣΑΝ ΠΟΤΕ ΝΕΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Η ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ, ΟΙ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ, ΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ, ΟΙ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥΣ.
«ΑΝΕΠΙΣΚΟΠΗ» ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΕ ΑΙΡΕΤΙΚΗ «ΕΚΚΛΗΣΙΑ» ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΠΙΚΟΙ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ.
ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΜΕ ΜΟΝΟ «ΥΠΕΡ ΠΑΣΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ» ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΤΕΙΧΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΨΕΥΤΟΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΩΝ (ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ) ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΝΕΥΜΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ.
ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΜΕ (ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΨΕΥΤΟΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΩΝ ΔΗΘΕΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ.
Μέγας Αθανάσιος
«Ἐάν ὁ ἐπίσκοπος ἤ ὁ πρεσβύτερος, οἱ ὄντες ὀφθαλμοί τῆς Ἐκκλησίας, κακῶς ἀναστρέφονται καί σκανδαλίζωσι τόν λαόν, χρή αὐτούς ἐκβάλλεσθαι. Συμφέρον γάρ ἄνευ αὐτῶν συναθροίζεσθαι εἰς εὐκτήριον οἶκον ἤ μετ’ αὐτῶν ἐμβληθῆναι ὡς μετά Ἄννα καί Καϊάφα εἰς τήν γέενναν τοῦ πυρός» (Μ. Ἀθανασίου, Ἐκ τοῦ κατὰ αἱρέσεων, P.G. 35, 33 καὶ ΒΕΠΕΣ 33, 199) και «ων το φρόνημα αποστρεφόμεθα, τούτους από της κοινωνίας προσήκει φεύγειν» ( βλ. Μ. Αθανασίου, Τοις τον μονήρη βίον ασκούσι P.G. 26, 1188ΒC).
ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΑΝ ΩΣ ΘΕΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΝΕΡΩΝΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΡΩΤΑ ΚΑΠΟΙΑ «ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ» ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΤΑΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΟΥΝ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΙΜΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΕ ΤΑ ΘΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΕΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΟΥΜΕ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΟ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΛΗΘΙΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ… ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ Κεφ. 1, στίχος: 8 «ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ’ ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω». ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Β΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6, ΣΤΙΧΟΣ 17: «ΕΞΕΛΘΕΤΕ ΕΚ ΜΕΣΟΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΘΗΤΕ, ΛΕΓΕΙ ΚΥΡΙΟΣ, ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΤΟΥ ΜΗ ΑΠΤΕΣΘΕ, ΚΑΓΩ ΕΙΣΔΕΞΟΜΑΙ ΥΜΑΣ».

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΧΕΙ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ, ΣΤΟΝ ΜΟΝΟΓΕΝΗ ΤΟΥ ΥΙΟ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΟΜΟΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΧΩΡΙΣΤΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΑΣΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΣΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ… ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΕΙΣ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΖΩΗ ΑΙΩΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΙΚΗ ΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΟΝΤΑΣ ΩΣ «ΤΕΛΕΙΟ» ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ «ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΤΑ ΧΑΡΗ ΥΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.

Ευστάθιος Μοσχοβίτης
Η Ορθόδοξη Ομολογιακή και Δημοσιογραφική μου Ιστοσελίδα ελεύθερηβούληση.gr , freevolition.gr


ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top