Η πρόθεση ψήφου του ρωσικού λαού για τις εκλογές του 2018 δείχνει Βλαντιμίρ Πούτιν δαγκωτό! Αν όντως τότε εκλεγεί, θα είναι η τέταρτη θητεία του.


Η υποστήριξη της κοινής γνώμης προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν για να υπηρετήσει άλλη μια θητεία ως πρόεδρος έχει φθάσει στο υψηλότερο επίπεδό της εδώ και τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Το 74% των Ρώσων θα επανεξέλεγαν πρόεδρο τον Πούτιν, στη δημοσκόπηση της VTsIOM.Ο Πούτιν κυριαρχεί στα κρατικά μέσα στη Ρωσία και αναμένεται ευρέως πως θα είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές το 2018. Αν κερδίσει, θα είναι η τέταρτη προεδρική θητεία του. Οι συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Ρωσία έχουν αυξήσει τη δημοτικότητά του και το μήνυμά του πως η Ρωσία είναι ξανά μια υπολογίσιμη δύναμη στην παγκόσμια σκηνή έχει απήχηση στους ψηφοφόρους.H VTsIOM ανέφερε πως τα ποσοστά αποδοχής του Πούτιν έχουν αυξηθεί μεταξύ πολλών κοινωνικών ομάδων, περιλαμβανομένων και των νέων. Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης πως η υποστήριξη προς τον Πούτιν έχει αυξηθεί απότομα τα τελευταία χρόνια: το 2012, στην ίδια σειρά δημοσκοπήσεων, μόνο το 40% των Ρώσων δήλωναν ότι θα ψήφιζαν τον Ρώσο ηγέτη.


 


«Ακόμα και μεταξύ εκείνων που πιστεύουν πως ο πρόεδρος δεν έχει εκπληρώσει ακόμη πολλές από τις προεκλογικές υποσχέσεις του, το 70% είναι πρόθυμο να υποστηρίξει τον Πούτιν», αναφέρεται σε ανακοίνωση της VTsIOM που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της.
Παράλληλα και μια ανεξάρτητη ρωσική εταιρία δημοσκοπήσεων, το Levada Center, δίνει στον Πούτιν παρόμοια ποσοστά.Αυτή η πανηγυρική προτίμηση στον Ρώσο Πρόεδρο πάντως όπως είναι φυσικό προκαλεί δυσαρέσκεια στους αντιπάλους του. Φιλελεύθεροι πολιτικοί της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν πως τα ποσοστά είναι διογκωμένα λόγω του ότι η κρατική τηλεόραση, απ΄όπου ενημερώνονται οι περισσότεροι Ρώσοι, δίνει ευρεία κάλυψη στον Πούτιν ενώ εκείνους ως επί το πλείστον τους αγνοεί.Αν πάντως ο Πούτιν κερδίσει τις εκλογές του 2018, θα έχει το δικαίωμα να παραμείνει πρόεδρος μέχρι το 2024. Το πρόβλημα είναι πως ώσπου να συμπληρωθεί αυτή η τέταρτη τετραετία εκείνος θα έχει περάσει την ηλικία των 70 χρόνων και θα προσκρούσει στο συνταγματικό όριο που θα του απαγορεύει να υπηρετήσει περισσότερες από δύο συνεχόμενες θητείες.Μετά τις πρώτες δύο θητείες του ως πρόεδρος, ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραμέρισε το 2008 για να γίνει πρόεδρος ο προστατευόμενός του Ντμίτρι Μενβέντεφ. Ο Ρώσος ηγέτης επέστρεψε και πάλι στο Κρεμλίνο το 2012.Πηγή: iefimerida.gr


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top