Η Μαύρη Σημαία στην Ιστορία έχει πολλές έννοιες. Στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας του Νότου (τον λεγόμενο «εμφύλιο» πόλεμο), 1861-1865, ορισμένες «παράτυπες» μονάδες του Στρατού της Συνομοσπονδίας, (όπως οι τρομεροί Quantrill's Raiders στις τάξεις των οποίων ήταν και ο διάσημος "outlaw" Jesse James) σήκωναν την Μαύρη Σημαία, προκειμένου να κάνουν γνωστό στον εχθρό ότι δεν θα έδειχναν κανένα έλεος, αλλά θα πολεμούσαν σκληρά και μέχρις εσχάτων για να τους εξολοθρεύσουν και να μην αφήσουν κανένα ζωντανό. Ήταν το αντίθετο της λευκής σημαίας που συμβολίζει την παράδοση.Ειδικότερα ο θρυλικός στρατηγός "Stonewall" Jackson λέγεται ότι είχε προτείνει «την μαύρη σημαία», ως τον μόνο τρόπο για να αναγκασθεί ο Βορράς να αποδεχθεί την ανεξαρτησία του Νότου. Στο βιβλίο "How the South Could Have Won the War," («Πως ο Νότος θα μπορούσε να είχε κερδίσει τον πόλεμο») του BevinAlexander, όπως και στην ταινία “God's and Generals”, οJackson καλωσορίζει τον στρατηγός J.E.B. Stuart και αμέσως ξεκινά να του μιλάει για "τη μαύρη σημαία", πριν από την Πρώτη Μάχη στο Manassas.


Στην ταινία λέει ο "Stonewall" Jackson: "Συνταγματάρχα Stuart, αν ήταν στο χέρι μου δεν θα δείχναμε κανένα έλεος για τον εχθρό. Καθόλου περισσότερο από αυτό που οι ερυθρόδερμοι έδειξαν στους στρατιώτες σας. Μαύρη σημαία, κύριε. Αν ο Βορράς θριαμβεύσει, δεν θα είναι μόνο η καταστροφή της περιουσίας μας, θα είναι το προοίμιο για την αναρχία, την απιστία και την απόλυτη απώλεια της ελεύθερης και υπεύθυνης κυβέρνησης σε αυτήν την ήπειρο. Θα είναι ο θρίαμβος των μεγαλεμπόρων, των τραπεζών και των εργοστασιαρχών. Εμείς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους Ομόσπονδους εισβολείς δίκαια και αμυνόμενοι, και να σηκώσουμε ταυτόχρονα τη μαύρη σημαία. Κανένα έλεος στους παραβιαστές των σπιτιών και των εστιών μας. Η πολιτική μας ηγεσία στο Richmond είναι πάρα πολύ δειλή για να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα του επερχόμενου πολέμου. Θα πρέπει να κοιτάξουμε στη Βίβλο. Είναι γεμάτη από τέτοια πολέμους. Μόνο η μαύρη σημαία θα φέρει τους Βόρειους γρήγορα στα συγκαλά τους και θα τελειώσει γρήγορα τον πόλεμο".
Ο βαθιά θρησκευόμενος Jackson, προφανώς βάσιζε την άποψή του στην Παλαιά Διαθήκη, που θεωρούσε ότι εξακολουθούσε να ισχύει, και ότι θα έπρεπε να εφαρμόζεται, στον εχθρικό στρατό της Ένωση.(Ίσως είχε στο μυαλό του το Δευτερονόμιο 20: 10-15). Αυτό βγαίνει από μια συνομιλία του με τον γαμπρό του, Λοχαγό Barringer. Εκεί λέει:"Θυμάμαι, Captain Barringer, την κουβέντα που είχαμε εσείς και εγώ κάποτε είχε στο τραπέζι μου στο Λέξινγκτον στον θερμό κομματικό αγώνα του 1860. Αν και έχουμε διαφορές ως προς την πολιτική, έτυχε να συμφωνήσουμε ως προς το χαρακτήρα αυτού του πολέμου, αν κάποτε ξεκινήσει... Κανείς μας δεν είχε κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δουλεία, αλλά και οι δύο συμφωνήσαμε ότι αν ποτέ ξεσπούσε πόλεμος, ο Νότος δεν θα είχε καμία εναλλακτική λύση παρά μόνο να υπερασπιστεί τα εδάφη του και τις εστίες του, την δουλεία και όλα... Εγώ βλέπω ότι αυτός ο πόλεμος, εάν ο Βορράς θριαμβεύσει, θα φέρει μια διάλυση στα θεμέλια όλης της κοινωνίας. Δεν είναι μόνο η καταστροφή της περιουσίας μας, αλλά θα είναι το προοίμιο για την αναρχία, την απιστία, και την απόλυτη απώλεια της ελεύθερης υπεύθυνης κυβέρνησης σε αυτήν την ήπειρο. Με αυτές τις πεποιθήσεις, εγώ πάντα πίστευα ότι οφείλουμε να απαντήσουμε στους Ομοσπονδιακούς εισβολείς δείχνωντάς τους τη μαύρη σημαία, δηλ., "Κανένα έλεος στους παραβιαστές των σπιτιών και των εστιών μας!.."


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top