Στις 26 Μαΐου 2013 εκλέχθηκα Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ με τη συμμετοχή (αν και μοναδικός υποψήφιος) 30.000 νέων ανθρώπων. Είχε προηγηθεί, τον Απρίλιο του 2010,η εκλογή του Ανδρέα Παπαμιμίκου, όπου στη διαδικασία-για πρώτη φόρα στην ιστορία της οργάνωσης- συμμετείχαμε 42.000 νέοι.
Η συμμετοχή σε αυτές τις ανοιχτές διαδικασίες έδωσε νέα πνοή και δυναμική στην οργάνωσή μας και κυρίως το δικαίωμα στα μέλη μας να εκφράζονται και να κρίνουν την εκάστοτε ηγεσία.
Δυστυχώς, σήμερα,  οι φόβοι και οι αντιρρήσεις  μου για την διαδικασία  που ακολουθήθηκε στην ΟΝΝΕΔ επιβεβαιώθηκαν, παρά μάλιστα το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος του κόμματος. Η μη τήρηση του Κανονισμού Λειτουργίας μας ,την οποία κατήγγειλα το προηγούμενο διάστημα και η σημερινή  απόφαση – ουσιαστικά-  διορισμού νέου Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, με την επίκληση μάλιστα άρθρου του Καταστατικού του κόμματος, καταργεί ουσιαστικά το αυτοδιοίκητο της ΟΝΝΕΔ κάτι για το οποίο έχουν δοθεί ιστορικοί αγώνες από χιλιάδες ΟΝΝΕΔίτες στη διάρκεια 42 χρόνων λειτουργίας της. Η απόφαση αυτή δυστυχώς δικαιώνει όσους φοβόντουσαν ότι κάποιοι θέλουν να καταργήσουν την ΟΝΝΕΔ και να την μετατρέψουν σε μια ακόμα Γραμματεία του Κόμματος.  Οι σκέψεις αυτές πάντα έβρισκαν και θα συνεχίσουν να βρίσκουν χιλιάδες ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ απέναντί τους.
Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση αυτή αδικεί κυρίως τα χιλιάδες μέλη της ΟΝΝΕΔ σε όλη την Ελλάδα, την ιστορία της οργάνωσης  αλλά και  το νέο Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, τον Βασίλη Γεωργιάδη, ο οποίος έχει δώσει σημαντικούς αγώνες για την οργάνωση και θα έπρεπε να είχε την μεγαλύτερη δυνατή πολιτική νομιμοποίηση. Προσωπικά, του εύχομαι καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου στα νέα του καθήκοντα, να καταφέρει να πάει την οργάνωση ένα βήμα πιο μπροστά και να κάνει το όραμά του για την ΟΝΝΕΔ  πραγματικότητα.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου που ήταν δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια. Κυρίως όμως όλους τους ανώνυμους ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ και ΟΝΝΕΔΙΤΙΣΣΕΣ  σε όλη την Ελλάδα που δώσαμε αγώνες για μία ανοιχτή, παρεμβατική, μαζική, πολιτική νεολαία που τόλμησε να μιλήσει, να προτείνει, να συγκρουστεί και δεν έμεινε απλός θεατής των εξελίξεων.  Τους ΔΑΠΙΤΕΣ και τις ΔΑΠΙΤΙΣΣΕΣ των μεγάλων αποτελεσμάτων, στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας. Όλους όσους πίστεψαν και στήριξαν την ΟΝΝΕΔ της γενιάς μας.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top