Χαλαρώσεις στα μέτρα με αλλαγές στο εβδομαδιαίο όριο

Σε αλλαγές στα capital controls ετοιμάζεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών τις επόμενες μέρες ανακοινώνοντας ελαφρά μικρή αύξηση του ορίου αναλήψεων και αλλαγή του μοντέλου για τις εβδομαδιαίες αναλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του οικονομικού ρεπορτάζ που δημοσιεύεται και στο πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ, αλλά και όσα αναμεταδίδει ο ΣΚΑΙ, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να καθιερώσει προσωποποιημένο επταήμερο για τους καταθέτες, που σημαίνει ότι η ανανέωση του εβδομαδιαίου ορίου αναλήψεων δεν θα γίνεται οριζοντίως τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής, αλλά από τη στιγμή που ο καθένας κάνει την πρώτη ανάληψη χρημάτων.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι ο κάθε πολίτης θα ορίζει το πότε θα αρχίζει η εβδομάδα αναλήψεών του, καθώς αν αναλάβει το σύνολο των χρημάτων που δικαιούται παραδείγματος χάριν τη Δευτέρα, το προσωπικό του όριο θα ανανεώνεται την επόμενη Δευτέρα, κι όχι την Παρασκευή.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν επίσης πως οι τράπεζες έχουν ζητήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου των αναλήψεων κατά 80 ευρώ και να είναι δυνατή η μεταφορά τυχόν μη αναληφθέντος ποσού από το εβδομαδιαίο όριο στην επόμενη εβδομάδα.


Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top