ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ 15 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Αυτό δεν είναι κόμμα. Κάλλιστα θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς και ως παράρτημα της Καμόρα. Στους ελέγχους που διενεργήθηκαν για την κακοδιαχείριση στα ταμεία του κόμματος, μεταξύ των άλλων, βρέθηκαν στο χρηματοκιβώτιο του κόμματος 15 εκατομμύρια ευρώ!
Ένα κόμμα που χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες και κρατούσε επί σειρά μηνών απλήρωτους τους υπαλλήλους του, έκρυβε σε χρηματοκιβώτιο, τουλάχιστον 15 εκατομμύρια ευρώ!!!
Μιλάμε για μεθόδους που θα ζήλευε και η Ιταλική μαφία.
Είναι πλέον επιβεβλημένο, η δικαιοσύνη να αναλάβει δράση και να κυνηγήσει όλους αυτούς που διαχειρίστηκαν τα χρήματα του ελληνικού λαού από τις κρατικές επιχορηγήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες το σκάνδαλο είναι τόσο μεγάλο που σύντομα, πολλά από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος θα βρεθούν αντιμέτωπα με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Στην Χαριλάου Τρικούπη Ορκωτοί Λογιστές ανακάλυψαν το κρυφό ταμείο, που «γέμιζε» με τις χορηγίες από τις μίζες. Σε χρηματοκιβώτιο βρέθηκε το μυθικό ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά!
Το ταμείο αυτό ήταν μυστικό και το χειρίζονταν ο εκάστοτε πρόεδρος και έμπιστο στέλεχος της ηγεσίας του κόμματος, ενώ δεν βρέθηκε κανένα απολύτως παραστατικό που να δικαιολογεί τον πακτωλό μαύρου χρήματος.
Το «Μαύρο Ταμείο» λειτουργούσε με πρακτικές που παρέπεμπαν στο οργανωμένο έγκλημα και τις μαφιόζικες συμμορίες της Σικελίας. Ο θησαυρός που βρέθηκε στο ΠΑΣΟΚ αναμένεται να κατασχεθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.
Η εισαγγελική έρευνα για τη «μαύρη» τρύπα στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ που φαίνεται να διογκώθηκε επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου, σχεδόν δύο χρόνια αφότου ξεκίνησε με παραγγελία της τότε προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών,Παναγιώτας Φάκου, καταλήγει στην κλήση, ως υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων, του επί σειρά ετών υπευθύνου των οικονομικών του κινήματος Ροβέρτου Σπυρόπουλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, μετά τις καταθέσεις των ελεγκτών που ερεύνησαν τα οικονομικά του κόμματος την περίοδο 2004-2012 προκειμένου να διαπιστώσουν πώς δημιουργήθηκε το χρέος των περίπου 140 εκατ. ευρώ, τα ερωτήματα που προκύπτουν εστιάζουν κυρίως σε δύο σημεία για τα οποία καλείται ο Σπυρόπουλος να δώσει διευκρινίσεις.
Το πρώτο είναι ότι κατά τον έλεγχο προέκυψε ότι στο χρηματοκιβώτιο του κόμματος υπήρχαν 15 εκατ. ευρώ σε μετρητά. Έτσι, ο Ρ. Σπυρόπουλος καλείτε να δώσει εξηγήσεις, γιατί κρατείτο ένα τόσο μεγάλο ποσό στο χρηματοκιβώτιο του κόμματος και δεν είχε κατατεθεί σε κάποια τράπεζα ώστε να ωφελείται το ΠΑΣΟΚ και από τους τόκους, και το δεύτερο, γιατί για μεγάλο μέρος των δαπανών της επίμαχης περιόδου δεν υπάρχουν παραστατικά.
Όμως τα σκάνδαλα και το μυστήριο με το μαύρο ταμείο του ΠΑΣΟΚ δεν σταματούν εδώ.
Εμείς καταθέτουμε κάποια ερωτήματα τα οποία οφείλουν να απαντήσουν οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ:
1ον. Τα χρήματα αυτά ήταν πάντα σε χρηματοκιβώτιο ή σε θυρίδα;
2ον. Ποιο ήταν το ακριβές ποσόν πριν γίνουν οι έλεγχοι των ορκωτών λογιστών;
3ον. Το ποσόν ήταν σε μετρητά ή σε άλλη μορφή και ποιος είχε τα κλειδιά της θυρίδας;
Και βέβαια η τελευταία και θανατηφόρα ερώτηση:
ΓΙΑΤΙ ενώ οι έλεγχοι των 5 ελεγκτικών οργανισμών παραδόθηκαν στον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ το καλοκαίρι του 2013, το κόμμα έδωσε τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη, ένα χρόνο μετά, το καλοκαίρι του 2014;
Τι ακριβώς μεσολάβησε όλο αυτό το χρονικό διάστημα;


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top