Θεωρίες που αφορούσαν την ανακάλυψη του ελιξίριου της νεότητας μπορεί να ήταν ελπιδοφόρες αλλά τοποθετούνταν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας και όχι της δυνατότητας της επιστημονικής έρευνας.
Ωστόσο, όλους τους ενθουσιάζει η προοπτική ένα άτομο της τρίτης ηλικίας να κατανικά τη γήρανση και να νιώθει το σώμα του να λειτουργεί όπως όταν βρισκόταν στις πρώτες δεκαετίες της ζωής του.
Ελπίδες για τέτοια προοπτική γέννησε δημοσίευμα της Guardian, που ανέφερε ότι Αμερικανοί και Αυστραλοί ερευνητές έχουν εντοπίσει έναν παράγοντα που αντιστρέφει τους κύριους δείκτες της γήρανσης και μετά από μελέτες που πραγματοποίησαν σε ποντίκια, πολύ σύντομα σκοπεύουν να προχωρήσουν σε κλινικές δοκιμές και στον άνθρωπο.
Η έρευνα
Ειδικότερα, η έρευνα υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας. Κατά τη διάρκειά της, ανακαλύφθηκε ένας τρόπος αποκατάστασης της αποτελεσματικής λειτουργίας των κυττάρων, αντιστρέφοντας πλήρως τη διαδικασία της γήρανσης των μυών. Ποντίκια ηλικίας δύο ετών έλαβαν μια χημική ουσία επί διάστημα μιας εβδομάδας, με αποτέλεσμα την επιστροφή των κυρίων δεικτών της γήρανσης στα επίπεδα της ηλικίας έξι μηνών.
Οι ερευνητές σκοπεύουν πολύ σύντομα να ξεκινήσουν τις κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, με κύριο στόχο των μελετών τους τη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο η θεωρία της αντιστροφής της διαδικασίας γήρανσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία νόσων, όπως ο καρκίνος, η άνοια και ο διαβήτης, καθώς και άλλων παθογενειών που εμφανίζονται στην τρίτη ηλικία και οφείλονται στη γενικευμένη γήρανση του οργανισμού.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top