Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσηςΑλαλούμ για μια ακόμη φορά με τη συλλογή αποδείξεων, που μια καταργούνται και μια πρέπει να φυλάσσονται. Εν αναμονή της επίσημης τοποθέτησης της κυβέρνησης επί του θέματος και ενώ τελευταία πληροφόρηση ήταν ότι οι αποδείξεις δεν χρειάζονται να φυλάσσονται καθώς το αφορολόγητο θα προέκυπτε από τις αγορές με πλαστικό χρήμα, ο Τρύφων Αλεξιάδης ζήτησε από τους φορολογούμενους μιλώντας από το βήμα τις Βουλής να τις κρατάνε γιατί πιθανόν να κληθούν σε έλεγχο.

Και μάλιστα όχι μόνο τις πρόσφατες αλλά και τις παλιές.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα εσόδων, Τρύφων Αλεξιάδης, μέχρι να αποσαφηνιστεί για ποιες χρονιές και για ποιες κατηγορίες θα αφορούν, θα πρέπει να κρατάμε όλες τις παλιές αποδείξεις γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να κληθούμε για φορολογικό έλεγχο.

Σχετικά με τις αποδείξεις του 2016, ο κ. Αλεξιάδης, ανέφερε ότι είναι υποχρεωμένοι οι φορολογούμενοι να τις κρατάνε όλες, μέχρι να νομοθετηθεί η επέκταση των τραπεζικών συναλλαγών, την οποία επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα ανέφερε «μόνο με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μπορεί να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή καθώς ο φορολογούμενος θα είναι υποχρεωμένος να δικαιολογεί αυτά που δηλώνει».


Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top