Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, ημέρα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, τα social media όπως ήταν λογικό πήραν φωτιά. Εκτός ότι οι ίδιοι οι Παριζιάνοι χρησιμοποίησαν στο twitter το #porteouverte (ανοιχτές πόρτες) προκειμένου να βοηθήσουν τον κόσμο που ήταν στους δρόμους, οι εκατομμύρια χρήστες δεν σταμάτησαν να σχολιάζουν τα γεγονότα.
Φυσικά εκτός από την ανάγκη να εκφράσουν την άποψη τους για το τραγικό γεγονός, αναρωτήθηκαν μέσω του Google προκειμένου να καλύψουν ορισμένες απορίες τους. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι χρήστες του ίντερνετ έγραψαν: «Γιατί το Παρίσι;».
Αντίστοιχα οι κάτοικοι του Παρισιού χρησιμοποίησαν πιο στοχευμένες ερωτήσεις, όπως «Τι είναι η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης;», κάτι που μας δείχνει πόσο δύσκολο για τα δικά τους δεδομένα ήταν η απόφαση του Φρανσουά Ολάντ και τι συνεπάγεται από αυτή, και «Τι είναι εθνικό πένθος;».
Στην Μαδρίτη πάλι, η φράση που υπερίσχυσε ήταν «Πώς να βάλω την γαλλική σημαία στο facebook;», ενώ στο Τόκυο αυτό που τους ενδιέφερε περισσότερο ήταν να αναζητήσουν «Τι είναι το ISIS;».
Ακολουθεί γραφικό του Google News Lab, βασισμένο στα στοιχεία του Google Trend δείχνοντας πιο αναλυτικά τι αναζήτησαν εκείνες τις ημέρες οι χρήστες.

parisattack
googletrend
Πηγή:"http://techsocial.gr/"
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top