Ο Τάσσος έφυγε σαν ήρωας, μεγάλος και αξεπέραστος ΗΓΕΤΗΣ, σαν ΕΘΝΑΡΧΗΣ στις 12 Δεκμβρίου 2008 μ.Χ... Έφυγε, μα το ΟΧΙ του έμεινε για πάντα εδώ στις καρδιές μας και στην αθάνατη Ιστορία μας!

Το ΟΧΙ του 1940 στους Ιταλούς και Γερμανούς Φασίστες το είπε ο Ιωάννης Μεταξάς και ολόκληρος ο Ελληνικός λαός. Μετά από 64 χρόνια το ξανά είπαν το ΟΧΙ οι Έλληνες την Τετάρτη 7 Απριλίου 2004 μ.Χ., ο μεγάλος ηγέτης του σύγχρονου Ελληνισμού, ο Τάσσος Παπαδόπουλος Πρόεδρος της Κύπρου, απευθύνει το ιστορικό Διάγγελμα του «ΟΧΙ», ζητώντας από τους Έλληνες της Μεγαλονήσου να ψηφίσουν «ΟΧΙ» στο Δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 για το άθλιο Σχέδιο Αννάν, που θα υποδούλωνε και την αυτήν ακόμη την ελεύθερη περιοχή της Κύπρου μας στην Τουρκία! Παρά τις πιέσεις, παρά τους πακτωλούς χρημάτων σε ΜΚΟ, παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές, ο ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ! ΕΙΠΕ «ΟΧΙ»:


«Παρέλαβα Κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω «Κοινότητα» χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.»Σοφία ΝτρέκουΓια τον Τάσσο, ρε γαμώτο
Αν έχεις την επιλογή για να κάνεις τη θέσπιση
ποιο άλλο μήνα θα διάλεγες αφού ο Δεκέμβριος
ήταν εκείνος που είδε τον ήρωα να φεύγει
έτσι μ' αυτήν την κίνηση θα δείξεις σε όλους
ότι δεν έπεσε η σκυτάλη του Ελληνισμού
για να πάψουν οι βάρβαροι κι οι ραγιάδες
το θέατρο του παραλόγου
μπροστά στο δέος που προκαλεί
η μνήμη του Τάσσου.


Συγγνώμη Τάσσο
Συγγνώμη Τάσσο για όσους δεν κατάλαβαν ακόμα το έργο σου
για τον ελληνισμό και παραμένουν τυφλοί ραγιάδες
με τις ίδιες φοβίες κι επιφυλάξεις για να σώσουν το τομάρι τους
από τα κόμματα που καθορίζουν κάθε λεπτομέρεια της ζωής τους
δίχως να βλέπουν ότι είναι ο θάνατος της σκέψης τους
γιατί δεν έχουν τίποτα να προτείνουν για το μέλλον της πατρίδας
και κοιτάζουν μόνο τη μιζέρια τους και την καθημερινότητα.
Συγγνώμη Τάσσο !Στον αείμνηστο ΤάσσοΣτον αείμνηστο Τάσσο οφείλει τα πάντα η Κύπρος
και ειδικά όταν αναρωτιέται πώς έγινε το θαύμα
να μην ξεχνάς ποτέ τον ρόλο του και τη θέση του
για να σώσει την πατρίδα του δίχως να περιμένει
τίποτα από τους άλλους και ακόμα λιγότερο
τις τυπικές ευχαριστίες γιατί ήξερε από την αρχή
ότι έκανε το πρέπον οι εχθροί του δεν ήθελαν
ν’ ακούσουν ούτε το λόγο ούτε τις σκέψεις
της αντίστασής μας την ώρα της μάχης
γιατί ήταν όλοι τους ήδη γονατισμένοι
ως γνήσιοι ραγιάδες που δεν είχαν τίποτα
να προσφέρουν στον Ελληνισμό.


Επιλεγμένα Βίντεο


Σύντομο βιογραφικό
Τάσσος Παπαδόπουλος 1934 – 2008
Πολιτικός και νομικός από την Κύπρο, που έφθασε στο ύπατο αξίωμα της Μεγαλονήσου. Η πολιτική διαδρομή του Τάσσου Παπαδόπουλου συνδέθηκε με τη σύγχρονη ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας και ταυτίστηκε με ορισμένες από τις πλέον κρίσιμες πτυχές του Κυπριακού.

Ο Ευστάθιος (Τάσσος) Παπαδόπουλος γεννήθηκε στον Άγιο Αντώνιο Λευκωσίας στις 7 Ιανουαρίου 1934.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2003 εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επικρατώντας του Γλαύκου Κληρίδη και στις 16 Απριλίου του ίδιου χρόνου υπέγραψε στην Αθήνα τη Συνθήκη Προσχώρησης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με τους ηγέτες των άλλων εννέα υπό ένταξη κρατών.

Στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, σε ποσοστό 76% οι Ελληνοκύπριοι καταψήφισαν το Σχέδιο Ανάν για τη λύση του Κυπριακού, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις αντιρρήσεις που εξέφρασε στο περίφημο διάγγελμά του ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος.★

Στο συναισθηματικά φορτισμένο μήνυμα της 7ης Απριλίου, ο Τάσσος Παπαδόπουλος είχε υπογραμμίσει εμφαντικά: «παρέλαβα κράτος, δεν θα παραδώσω κοινότητα». Στις προεδρικές εκλογές του 2008 αποκλείσθηκε από τον πρώτο γύρο και στις 28 Φεβρουαρίου 2008 παρέδωσε την εξουσία στον διάδοχό του Δημήτρη Χριστόφια, αρχηγό του κομμουνιστικού ΑΚΕΛ.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος πέθανε στις 12 Δεκεμβρίου 2008 από οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, εξαιτίας καρκίνου στον πνεύμονα.

Σημείωση Σ. Ντρέκου: Ο στρατηγικός σύμβουλος Δρ.Νίκος Λυγερός ήταν αυτός που διάβασε το σχέδιο Ανάν των 10.000 σελίδων και εντόπισε επακριβώς τις αντιφάσεις και συνέταξε μια έκθεση μονοψήφιων σελίδων καταγράφοντας αυτές τις αντιφάσεις, την οποία παρέδωσε στον πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο απ’ όπου φαινόταν ότι θα ερχόταν η απόρριψή του.

11407) Συγγνώμη Τάσσο. (ποίημα). Perfection 14 2 2/2013.


Σοφία Ντρέκου / Νίκος Λυγερός Λόγοι
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top