Εικόνες ντροπής δημιουργούν οι αγωγοί της Ελληνικός Χρυσός, οι οποίοι κατεβάζουν κόκκινη λάσπη και την πετάνε μέσα στο Λάκκο (ρέμα) Καρατζά, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων antigold.gr.

Το Παρατηρητήριο καταγγέλλει ότι η λάσπη μεταφέρεται στα μεγαλύτερα ρέματα, με τελική κατάληξη τον Ασπρόλακκα που βάφεται και αυτός κόκκινος, μέχρι κάτω στον κάμπο. 

Ο Ασπρόλακκας είναι το ποτάμι που κατεβαίνει από τις Σκουριές τον Κάκαβο, με άφθονο και άριστης ποιότητας νερό και εμπλουτίζει τους υπόγειους υδροφορείς της περιοχής Κάμπου-Κρυονερίου, έξω από την Ιερισσό, όπου βρίσκονται οι υδρευτικές γεωτρήσεις της προ του Άθω περιοχής και του Στρατωνίου.
«Από διαβεβαιώσεις για “προδιαγραφές”, “περιβαλλοντικούς όρους” και “αυστηρούς ελέγχους” έχουμε μπουχτίσει. Υπάρχει μια σειρά από θεσμοθετημένους κρατικούς φορείς, η Επιθεώρηση Μεταλλείων, οι Επιθεώρηση Περιβάλλοντος, η “Επιστημονική Επιτροπή Ελέγχου Τήρησης των Περιβαλλοντικών Όρων» του όρου δ1.32 της ΚΥΑ 201745/2011, πού ρόλος τους είναι να κρατάνε τη δραστηριότητα της Καναδικής πολυεθνικής μέσα στα πλαίσια των νόμων του κράτους και των όρων των αδειών και εγκρίσεων που έχει λάβει αυτή η “επένδυση”», τονίζει το Παρατηρητήριο για να προσθέσει:

Όλοι απόντες. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος. Η Eldorado έχει αφεθεί ελεύθερη να κατατρώει το βουνό όπως επιθυμεί και όπως τη βολεύει.ΠΗΓΗ: efsyn.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top