Τραγελαφικά συμβαίνουν στο κρατίδιο του Ελλαδιστάν, Σύριζα καλεί το Σύριζα να αντιδράσει στα μέτρα λιτότητας (!), Σκοπιανοί πυροβολούν μέσα στην επικράτειά μας, Τούρκοι κάνουν υπερπτήσεις στα ελληνικά νησιά, υπουργοί και συνεργάτες τους κάνουν δηλώσεις που θα ζήλευε μέχρι και το κάθε ” Παρατηρητήριο” . 
Κερασάκι στην τούρτα, έρχεται η άρνηση παραλαβής από το Πακιστάν 30 λαθρομεταναστών ποινικών κρατουμένων. Αν και πολυδιαφημίστηκε από την proti fora aristera τελικά οι αρχές του Πακιστάν αρνήθηκαν να επιτρέψουν την αποβίβαση στο Ισλαμαμπάντ, με την αιτιολογία ότι πρόκειται για “μη επιβεβαιωμένους απελαθέντες”. 
Στην πτήση τσάρτερ η οποία απογειώθηκε από το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” το βράδυ της Τετάρτης, επιβιβάστηκαν τελικώς 39 λαθρομετανάστες. 
Ήταν η πρώτη πτήση επιστροφής έπειτα από ενάμιση χρόνο και διοργανώθηκε από τον Frontex σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αλλοδαπών και εξελίχθηκε σε διπλωματικό μπρα ντε φερ Αθήνας – Ισλαμαμπάντ. 


“Κατόπιν εντολής του υπουργού Εσωτερικών, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών δεν επέτρεψε σε αυτούς τους παράνομα απελαθέντες και στο πλήρωμα να αποβιβασθούν από το αεροσκάφος”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών. “Παρά τη διευθέτηση όλων των θεμάτων με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, οι νόμοι του Πακιστάν παραβιάσθηκαν, πράγμα που δεν μπορεί να επιτραπεί”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών. 


Η αρχική συμφωνία αφορούσε την επιστροφή 56 λαθρομεταναστών από το προαναχωρησιακό κέντρο της Αμυγδαλέζας. Η κυβέρνηση του Πακιστάν ενημέρωσε την ελληνική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ ότι θα δεχόταν πίσω μόνο όσους υπηκόους της έχουν δελτίο ταυτότητας (26 από τους 56 κρατούμενους) και θα αρνείτο την είσοδο σε όσους έχουν εφοδιαστεί με διαβατήριο από την πρεσβεία του Πακιστάν στην Αθήνα. 


Ότι και να πούμε για αυτή την κυβέρνηση, της Αθήνας όχι του Ισλαμαμπάντ, είναι λίγο, το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε;...

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top