Βίαιη επίθεση κατά του βουλευτή Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου πραγματοποίησαν χθες το βράδυ κουκουλοφόροι σε κέντρο των Εξαρχείων, τραυματίζοντάς τον. Ο Βασίλης Οικονόμου είχε πάει για κρασί και φαγητό στο γνωστό μπιστρό της περιοχής «Ζάχαρη και Αλάτι» κοντά στην πλατεία Εξαρχείων στην οδό Βαλτετσίου 46, όταν ξαφνικά τον πλησίασαν περί τα δέκα άτομα, που αμέσως έδειξαν τις διαθέσεις τους.

«Εσύ είσαι ο Βασίλης Οικονόμου;» τον ρώτησαν και όταν εκείνος τους απάντησε καταφατικά, άρχισαν να τον προπηλακίζουν φωνάζοντας «σήκω φύγε, αν ξαναέρθεις εδώ θα σε σκοτώσουμε...»

Στη συνέχεια οι νεαροί, που είχαν μερικώς ή πλήρως σκεπασμένα τα πρόσωπά τους, άρχισαν να βιαιοπραγούν χτυπώντας τον βουλευτή και λίγο μετά αποχώρησαν, φεύγοντας προς τα στενά των Εξαρχείων. Ο Βασίλης Οικονόμου μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι ιατροί ανέφεραν ότι η κατάστασή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Αμέσως η Αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες. Μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε γίνει καμία προσαγωγή.
Το «Ζάχαρη και Αλάτι» βρίσκεται απέναντι από το γνωστό κέντρο των Εξαρχείων «Γιάντες», όπου προ μηνών άγνωστοι επιτέθηκαν φραστικά (χωρίς να τον χτυπήσουν) στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, που είχε πάει εκεί για φαγητό με τη σύζυγό του.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top