Παγκόσμια ημέρα, σήμερα 10 Δεκεμβρίου, των «ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» και τα κανάλια της διαπλοκής αφιερώνουν όλο το πρόγραμμα τους για να μας πείσουν ότι η κοινωνία μας πρέπει να κάνει βήματα προόδου και να γίνει πιο … ανοιχτή και δημοκρατικά δίκαιη. Όταν ακούς αριστερούς και δεξιούς να μιλούν για δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα, ειλικρινά είναι αδύνατο να συγκρατήσεις τα νεύρα σου. Προσπαθείς να συγκρατηθείς, αλλά από τα χείλη βγαίνουν τόσο χυδαίες εκφράσεις που δυστυχώς δεν μπορούν να αναφερθούν σε γραπτό κείμενο. Η πρωτοφανής ανθρωπιστική κρίση που έχει ενσκήψει στην πατρίδα μας είναι άνευ προηγουμένου. Η δε ανεργία αγγίζει ιλιγγιώδη ποσοστά. Η αύξηση των αστέγων και των φτωχών Ελλήνων που ζουν πλέον από τα σκουπίδια θυμίζουν άλλες εποχές. Οι αυτοκτονίες έχουν προσλάβει διαστάσεις επιδημίας λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης και στην απόγνωση που οδηγήθηκαν μεγάλες κοινωνικές ομάδες πολιτών. Και φυσικά τα μεγάλα διαπλεκόμενα τηλεοπτικά κανάλια τηρούν σιγή ιχθύος γι’ αυτά τα θέματα. Γιατί άραγε. 


Όπως προκύπτει από την έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου «θυσιάζεται» σειρά ατομικών, κοινωνικών κλπ δικαιωμάτων εξαιτίας των μέτρων λιτότητας που υιοθετούνται για τη διάσωση της χώρας. Αρκετοί έχουν σπεύσει να σχολιάσουν όμως πως οι επιπτώσεις, εάν δεν λαμβάνονταν αυτά τα σκληρά μέτρα, θα ήταν πιο σοβαρές…» Οι δημοκράτες ανθρωπιστές του δημοκρατικού τόξου γιατί σιωπούν; Δεν τους απασχολούν τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών; 


Με τον γνωστό συνταγματολόγο Γ. Κασιμάτη ιδεολογικά και όχι μόνο μας χωρίζει άβυσσος. Τον επικολλούμεθα όμως διότι στις 3 Ιουνίου 2015 είχε δηλώσει: « Υπάρχει στο μνημόνιο ρητή παραίτηση δικαιωμάτων εθνικής κυριαρχίας. Ποτέ δεν είχε υπογραφεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ούτε με πιστόλι στο κρόταφο δεν υπογράφεις κάτι τέτοιο». Κατ’ αρχήν ο συνταγματολόγος έπρεπε να γνωρίζει ότι η παραίτηση δικαιωμάτων εθνικής κυριαρχίας, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη. Στο παρελθόν δεν είχε υπογραφεί κάτι τέτοιο όπως λέγει, διότι στα προηγούμενα συντάγματα δεν υπήρχε συγκεκριμένο άρθρο. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό. Το άρθρο 28 παρ. 3 αναφέρει επίσης ότι, δεν θα θιγούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος....
Τα μνημόνια όχι μόνο έχουν καταπατήσει, αλλά και έχουν ισοπεδώσει, τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Τα μνημόνια δεν είναι αυτά που έχουν εξαθλιώσει το λαό και τον έχουν οδηγήσει στη φτώχια στην εξαθλίωση, στις αυτοκτονίες; Ανθρώπινο δικαίωμα δεν είναι η εργασία; Σήμερα η χώρα μας έχει δύο εκατομμύρια ανέργους. Ανθρώπινο δικαίωμα δεν είναι η ασφάλεια των πολιτών; Οι κάθε λογής κακοποιοί έχουν κάνει τσιφλίκι την πατρίδα μας και έχει καταργηθεί από τα ξεπουλημένα ΜΜΕ το αστυνομικό δελτίο. Ανθρώπινο δικαίωμα δεν είναι οι Έλληνες να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; Οι πάντες γνωρίζουν τι συμβαίνει σήμερα στα νοσοκομεία τα οποία έχουν διαλυθεί κλπ, κλπ. 


Δεν υπάρχει αληθινή δημοκρατία στη χώρα μας 
Ας πάμε τώρα στα περί δημοκρατίας. Υπάρχει σήμερα δημοκρατία στη πατρίδα μας; Φυσικά όχι και ας την επικαλούνται στον πολιτικό τους λόγο οι ένοικοι της Βουλής. Δημοκρατία υπάρχει μόνο για τους ίδιους και τους ημέτερους που τους υπηρετούν. Κυριολεκτικά το λεγόμενο “δημοκρατικό”, “συνταγματικό τόξο”, έχει επιβάλλει μία κοινοβουλευτική δικτατορία όπου κάθε αντίθετη φωνή πνίγεται εν τη γένεση της. Στο όνομα της Δημοκρατίας, έχουν αλυσοδέσει το λαό και το σέρνουν στα σκλαβοπάζαρα των μνημονίων και των ξένων αλλά εγχώριων τοκογλύφων. 


Έχουν το θράσος οι δημοκρατικοί δυνάστες, να ισχυρίζονται ότι, τον έσωσαν. Τώρα μας έσωσε και η πλουτοκρατική αριστερά υπογράφοντας, μαζί με τα συνεταιράκια της τους ευρωπαίους της κεντροδεξιοαριστεράς, ένα μνημόνιο που όχι μόνο ισοπεδώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά καταβαραθρώνει και τη δημοκρατία. Όλα ωραία, αγγελικά καμωμένα και συνταγματικά κατοχυρωμένα, με δημοκρατικές διαδικασίες. 

Νίκος Παπαγεωργίου... 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top