Εντύπωση – αν μη τι άλλο – προκαλούν οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, στις οποίες ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματός του για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, με δεδομένο ότι διατάξεις του για το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων, έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από σκοταδιστικούς εκκλησιαστικούς και ακροδεξιούς κύκλους στην Ελλάδα.

Ο κ. Κουτσούμπας σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, απαντώντας σε ερώτηση για το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια χαρακτήρισε προσωπική απόφαση το να αποφασίσουν δύο γκέι να μείνουν μαζί. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η απόφαση αυτή «δεν είναι δημόσια και ούτε πρέπει να γίνει και με τέτοια νομοθετική ρύθμιση όπως είναι το σύμφωνο συμβίωσης»

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε ακόμη τη διαφωνία του με το δικαίωμα των γκέι να υιοθετούν παιδιά διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι τους.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κουτσούμπα έχει ως εξής:

«Εμείς συμφωνούμε να μην υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να ζήσουν μαζί, αυτό θεωρούμε ότι είναι προσωπική υπόθεση. Δεν είναι δημόσια και ούτε πρέπει να γίνει και με τέτοια νομοθετική ρύθμιση όπως είναι το σύμφωνο συμβίωσης. Είναι άλλο ζήτημα η οικογένεια, τα ετερόφυλα ζευγάρια που μπορεί να κάνουν οικογένεια, γιατί μετά ανοίγει ένας δρόμος που αφορά το παιδί, το πώς μεγαλώνει, τα πρότυπα που έχει. Αυτό είναι διαφορετικό πράγμα. Όμως θα πρέπει να διώκονται όσοι συμπεριφέρονται ρατσιστικά όχι μόνο στα ομόφυλα ζευγάρια αλλά σε οποιονδήποτε ανήμπορο ή που έχει μια ιδιαιτερότητα».

Βεβαίως, η τοποθέτηση του κ. Κουτσούμπα δεν αντέχει σε καμία λογική. Τούτο διότι το σύμφωνο συμβίωσης δεν έχε καμία σχέση έχει προσωπικό ή δημόσιο χαρακτήρα μιας σχέσης, αλλά συμβάλει στη νομική κατοχύρωση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, έτσι ώστε να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα. Επιπλέον, η νομική αυτή κατοχύρωση λειτουργεί ως «ασπίδα» στις ρατσιστικών επιθέσεων και σεξιστικών συμπεριφορών εναντίον τους...

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top