Από τις 18 Δεκεμβρίου 2015 έως τις 31 Ιανουαρίου 2016 μπορούν οι δικαιούχοι να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να λάβουν ή να ανανεώσουν την κάρτα δωρεάν μετακίνησης ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) για την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο, τονίζεται ότι οι δικαιούχοι είναι οι εξής κατηγορίες πολιτών, με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω, που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα. Απαραίτητη προϋπόθεση επίσης είναι το ετήσιο συνολικό δηλωθέν ατομικό τους εισόδημα να μην είναι μεγαλύτερο των 23.000 ευρώ ή το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα να μην είναι μεγαλύτερο των 29.000 ευρώ.

Το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα προσαυξάνεται με 5.600 ευρώ για κάθε επιπλέον άτομο πέραν του δικαιούχου που συνοικεί και βαρύνει τον φορολογούμενο. Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι στο συνολικό εισόδημα περιλαμβάνεται και το αυτοτελώς φορολογούμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο.

Επισημαίνεται ότι όσοι λαμβάνουν ήδη την οικονομική ενίσχυση ΑμεΑ (επίδομα) από τις αρμόδιες υπηρεσίες Πρόνοιας των δήμων ή το διατροφικό επίδομα από τις περιφερειακές ενότητες δικαιούνται κάρτα χωρίς την προσκόμιση γνωμάτευσης.

ΠΗΓΗ: δημοκρατία
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top