Ενας μεγάλος όμιλος με περισσότερα από 300 καταστήματα και πάνω από 8,5 χιλιάδες εργαζόμενους θα δημιουργηθεί στο λιανικό εμπόριο.

Ο «γάμος» του Βερόπουλου με την εταιρεία ΜΕΤΡΟ της οικογένειας Παντελιάδη πήρε την αρχική έγκριση από τις τράπεζες λίγες ημέρες πριν από την εορταστική περίοδο κι ενώ εντείνονταν οι φήμες για κατάρρευση του ομίλου Βερόπουλου. Τα χρέη άλλωστε είναι πολλά και μόνο μια εξαγορά μπορούσε να σώσει την ιστορική εταιρεία.

Η συμφωνία προβλέπει την απόκτηση των κεντρικών αποθηκών και το δίκτυο των 180 καταστημάτων που διαθέτει η «Βερόπουλος» σε 54 πόλεις της χώρας, ενώ η οικογένεια Βερόπουλου θα κρατήσει τη δραστηριότητά της στα Σκόπια και τη Σερβία, όπου έχει 16 καταστήματα. Το νέο σχήμα θα ελέγχει δίκτυο 300 καταστημάτων και θα απασχολεί 8.500 εργαζομένους, ενώ οι πωλήσεις της θα υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ. 

Η κινητικότητα στο χώρο των σούπερ μάρκετ είναι μεγάλη καθώς η φημολογία για αδυναμία στάση πληρωμών σε προμηθευτές και για άδεια ράφια σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, προκαλούν ανησυχία στους παράγοντες του κλάδου. Σε κάθε περίπτωση, όλοι περιμένουν το ξεκαθάρισμα με τα κόκκινα δάνεια και το πώς οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε αναδιάρθρωσή τους. 

ΠΗΓΗ: eRED
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top