Το spirospero θέλει να απαντήσει στο Λιθουανό Επίτροπο Βιτένις Αντριουκάιτις που έστειλε επιστολή στη Κομισιόν για αυτά που είδε στη Λέσβο για τους μετανάστες. Αλλά πρώτα ας δούμε τι έγραψε ο επίτροπος:
“Ήμουν σε μια ακτή, όταν έφτασε μια μικρή βάρκα, όπου βρίσκονταν γυναίκες και παιδιά, κάποια άρρωστα, κάποια απλών εξαντλημένα, παγωμένα και αφυδατωμένα. Δεν υπήρχε μέρος για την εξέταση ή την περίθαλψή τους.[...] κανένα ασθενοφόρο, καμία κουβέρτα. Πρόεδρε, δεν ήμουν στην Αφρική. Τα είδα όλα αυτά εδώ, στην ΕΕ, στο νησί της Λέσβου, στην Ελλάδα. Σοκαρίστηκα, έφριξα...”

Κύριε Επίτροπε εσύ και οι άλλοι όμοιοι σου βάζετε φράχτες στα σύνορά σας για να μην δεχτείτε τους φουκαράδες τους πρόσφυγες. Εμείς τους δεχόμαστε και κάνουμε ότι μπορούμε για να τους βοηθήσουμε. Έρχονται στην Ελλάδα καραβάνια ολόκληρα μέσω των δουλεμπόρων και οι έλληνες έχουνε σώσει από βέβαιο πνιγμό δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες.
Εσείς και οι άλλοι στη Κομισιόν πίνετε σαμπάνια και αναλύετε το μεγάλο πρόβλημα με διάφορες θεωρίες και εμείς καθημερινά αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε στη ζωή τους πρόσφυγες.
Κοντά σε αυτά έχουμε και εσάς που αρνείστε να μας βοηθήσετε οικονομικά γιατί μας εκβιάζετε ακόμα και με αυτό να ξεπουλήσουμε τη χώρα μας.
Προφανώς κύριε Επίτροπε δεν θέλετε να αντιληφθείτε τη πραγματικότητα και μας λέτε διάφορες αηδίες για να βοηθήσετε το εκβιαστικό παιχνίδι των συναδέλφων σας. 


Πεινάμε κύριε Επίτροπε στην Ελλάδα ο λαός είναι εξαθλιωμένος εξαιτίας των μέτρων που επιβάλει ο Βορράς της Ευρώπης . παρόλη τη πείνα μας, που μας έχετε επιβάλει εμείς παραμένουμε άνθρωποι και από το υστέρημά μας βοηθάμε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που μας στέλνει ο Τούρκος φίλος σας Ερντογάν και εσείς δεν λέτε τίποτα για αυτό.
Αν είστε άνθρωπος πέστε στη Κομισιόν ότι δεν αντέχουμε να φορτωθούμε τόσους χιλιάδες πρόσφυγες γιατί πράγματι δεν έχουμε ασθενοφόρα και κουβέρτες. Αφήστε τα μελό γιατί θα σας απαντήσουμε ότι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λένε.
Ασφαλώς και δεν είσαστε στην Αφρική, είσαστε στην Ελλάδα την οποία καταντήσατε εσείς και οι φίλοι σας χειρότερη από την Αφρική.
Θα μας επιτρέψετε κύριε Επίτροπε να σας μιλήσουμε λίγο ελληνικά: άι σιχτίρ.ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top