Ευτυχώς έχουμε τους Σέρβους να ασκούν εξωτερική πολιτική για λογαριασμό μας,γιατί αν περιμέναμε απ την Ελλαδική κυβέρνηση, ζήτω που καήκαμε. 


Από την ανάρτηση στη νότια Σερβία, μίας πινακίδας που αναφέρει ως ΠΓΔΜ (σερβικά:BJRM) στο γειτονικό κράτος έχει δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο. Η πινακίδα παρέχει πληροφορίες για την κατασκευή τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε-75 στη νότια Σερβία, σχετικά με το μήκος του υπό κατασκευή δρόμου, το κόστος, τον χρηματοδότη και την ημερομηνία παράδοσης του έργου. Εκείνο που ενόχλησε τα Σκόπια είναι ότι αναγράφεται: «Κατασκευή αυτοκινητόδρομου Ε-75, Διάδρομος 10, Βελιγράδι- Σύνορα με ΠΓΔΜ». 


Το κρατίδιο των Σκοπίων απαιτεί αντί για ΠΓΔΜ να γράφεται το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας αντιδρώντας στην απαίτηση των Σκοπίων δήλωσε στην εφημερίδα «Νόβοστι» του Βελιγραδίου ότι «η πινακίδα θα παραμείνει ως έχει». 


Όσο για αντίστοιχες κινήσεις από το ελληνικό Υπ.Εξ. μην περιμένετε. Αυτό ασχολείται με την Θράκη λες και είναι άλλο κράτος....

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top