Κείμενο ψηφίσματος που προβλέπει την άρση των κυρώσεων εναντίον της Μόσχας υπέβαλε ο ρεπουμπλικανός βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Τιερί Μαριανί στο Κοινοβούλιο της χώρας.

«Οι κυρώσεις που επιβάλλονται από την ΕΕ εις βάρος της Ρωσίας βλάπτουν τα οικονομικά συμφέροντα της Γαλλίας. Θα ήθελα να δω τη Γαλλία να θέσει τέλος σε αυτά τα περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας. Προτείνω στη γαλλική κυβέρνηση να αναγνωρίσει την άρση των οικονομικών κυρώσεων που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση εις βάρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και να ξεκινήσει αναθεώρηση της πολιτικής απέναντι στη Μόσχα», αναφέρει το έγγραφο που κατέθεσε ο Μαριανί, όπως δημοσιεύει το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti.

Στις 16 Νοεμβρίου οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας συναίνεσαν στην παράταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, θα συνεχιστούν έως την πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ. Εν τω μεταξύ, η ευρωπαϊκή αντιπολίτευση, ιδίως, στη Γαλλία, αλλάζει στάση και καλεί τις αρχές να άρουν τα περιοριστικά μέτρα. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στις 9 Δεκεμβρίου η ΕΕ ανέβαλε το θέμα της επέκτασης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, λόγω της θέσης της Ιταλίας.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top