Ένα μοναδικό πείραμα ολοκλήρωσε η 3D Bioprinting Solutions, που εδρεύει στη Μόσχα. Κατάφερε να τυπώσει ένα θυρεοειδή αδένα ποντικιού και να τον μεταμοσχεύσει.

Το τυπωμένο 3D όργανο δεν απορρίφθηκε από το σώμα του ποντικιού και λειτουργεί.

Η εταιρεία είναι έτοιμη να ξεκινήσει την εκτύπωση ανθρωπίνων οργάνων, δηλαδή για πρώτη φορά του θυρεοειδούς αδένα, και στη συνέχεια ένα νεφρό. Οι ακριβείς ημερομηνίες δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Στις 15 Μαρτίου, η εταιρεία 3D Bioprinting Solutions κατασκεύασε έναν θυρεοειδή αδένα ποντικού στον πρώτο εκτυπωτή της Ρωσίας, τον FABION.

Κατά τη διάρκεια του πειράματος, που διήρκεσε αρκετούς μήνες, τα εκτυπωμένα όργανα έγιναν δεκτά και απέδειξαν τη βιωσιμότητά τους.

Τα αποτελέσματα του πειράματος για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν στην διεθνή επιστημονική κοινότητα στις 8 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια Διεθνούς Συνεδρίου στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.

Στις 17 Δεκεμβρίου, ο Βλαντιμίρ Μιρόνοφ, επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της 3D Bioprinting Solutions, δήλωσε ότι το εργαστήριο είναι έτοιμο να αρχίσει την εκτύπωση ενός ανθρώπινου αδένα και στη συνέχεια ενός νεφρού.

«Τα κοντινά σχέδια του εργαστηρίου περιλαμβάνουν τη δημοσίευση ενός άρθρου σχετικά με τα αποτελέσματα του πειράματος σε μεγάλα επιστημονικά περιοδικά, και τη μετάβαση στο επόμενο στάδιο της εργασίας: την εκτύπωση ενός ανθρώπινου θυρεοειδούς», σημείωσε ο Μιρόνοφ.

«Μόλις γίνει αυτό, σκοπεύουμε να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας για την ανάπτυξη της τεχνολογίας για την εκτύπωση ενός νεφρού. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία σήμερα γύρω το ζήτημα της έλλειψης των νεφρών για μεταμόσχευση», σημείωσε ο επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της 3D Bioprinting Solutions.

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top