Άφθονο παρασκήνιο περιελάμβανε η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι στην χώρα μας φέρνοντας στην επιφάνεια την διαφορά σκέψης και κρίσης μεταξύ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Το spirospero.gr φέρνει στη δημοσιότητα όλα όσα προηγήθηκαν της επίσκεψης που φανερώνουν το γεγονός ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας δεν αποτελεί κοινή γραμμή του συνόλου της Κυβέρνησης.

Ειδικότερα, την παραμονή της επίσκεψης του κ. Κέρι, οι κ.κ Τσίπρας και Κοτζιάς διαφώνησαν σχετικά με το ποια θα πρέπει να είναι η ελληνική γραμμή απέναντι στο προσφυγικό με το Πρωθυπουργό να προκρίνει την γερμανική πολιτική που θέλει μια Τουρκία αναβαθμισμένη και με σημαίνουσα θέση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό η Ευρώπη και ιδιαίτερα τα Βαλκάνια.

Από την άλλη, ο κ. Κοτζιάς επιζητά να προσκολληθούμε στην αμερικανική πολιτική που θέλει την Τουρκία σε ρόλο κομπάρσου τόσο στο προσφυγικό όσο και στην εκστρατεία κατά του ISIS.

Σύμφωνα με τις πηγές μας, η διαφωνία ήταν έντονη καθώς ο κ. Κοτζιάς θεωρεί ότι η πολιτική που προωθεί η Άνγκελα Μέρκελ θα καταλήξει στο άμεσο μέλλον σε κοινές περιπολίες Ελλάδας - Τουρκίας στο Αιγαίο θέτοντας ζήτημα συνεκμετάλλευσης.

Το ρεπορτάζ όμως έχει και συνέχεια και μάλιστα "καυτή". Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του spirospero.gr, στο Μαξίμου είναι γνωστό ότι τις τελευταίες ημέρες έχει επέλθει μυστική συμφωνία Ομπάμα - Πούτιν (!) για να συσταθεί κουρδικό κράτος σε μια μεγάλη έκταση μεταξύ Ιράκ και Τουρκίας όχι φυσικά γιατί οι δύο ηγέτες συμπονούν τους Κούρδους αλλά για να περάσουν από εκεί οι αγωγοί του πετρελαίου παρακάμπτοντας την Τουρκία.

Γι ' αυτό το λόγο, οι Αμερικανοί ελπίζουν να πέσει ο Τσίπρας από την εξουσία κάτι που θεωρούν ότι αν δεν γίνει κατά την ψήφιση του Προϋπολογισμού, θα γίνει όταν θα ψηφιστούν τα επόμενα προαπαιτούμενα. Πιέζουν ώστε να σχηματιστεί στη χώρα Οικουμενική Κυβέρνηση ή Κυβέρνηση Ευρείας Συνεργασίας υπό τον κ. Δραγασάκη για να ανακοπούν τα γερμανικά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως αποκαλύπτουμε, την εβδομάδα που μας πέρασε, ο γνωστός αμερικανός παράγοντας, κ. Μέρμηγκας (ο ίδιος που είχε ρυθμίσει το ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ το 2014) συνάντησε τον Βασίλη Λεβέντη. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Μέρμηγκας μετέφερε την "επιθυμία" των Αμερικανών η Κυβέρνηση Τσίπρα να μην βρει δεκανίκι στην Ένωση Κεντρώων. Την επόμενη ημέρα, ο κ. Λεβέντης με δήλωσή του δεν άφησε κανένα περιθώριο στήριξης της Κυβέρνησης από τον ίδιο και τους βουλευτές του.

Κατά τη διάρκεια της έντονης συζήτησης μεταξύ των κυρίων Τσίπρα και Κοτζιά, ο Πρωθυπουργός τελικά έκανε μία μικρή υποχώρηση. Ο Ν. Κοτζιάς ζήταγε επιτακτικά να μιλήσει ο ίδιος με τον κ. Κέρι για τα ενεργειακά, προσφυγικό και το Κυπριακό. Τελικά, ο κ. Τσίπρας επέτρεψε στον Έλληνα ΥΠΕΞ να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του αλλά με θέμα συζήτησης όλα τα παραπάνω πλην του προσφυγικού που το πήρε πάνω του.

Οι ζυμώσεις καλά κραττούν με την Ελλάδα να πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο και σύντομα κιόλας

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top