Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

H Νέα Δημοκρατία οργάνωσε λέει εκλογές για να αναδείξει μέσα από μια υποδειγματική διαδικασία ότι είναι ένα μεγάλο κόμμα με παράδοση στη διακυβέρνηση της χώρας και άρα μπορεί να αντέξει και τις 4 υποψηφιότητες για την προεδρία.

Το ίδιο επαναλάμβαναν όλοι οι υποψήφιοι και όταν άλλα στελέχη προειδοποιούσαν ότι η διαμάχη τείνει να λάβει διαστάσεις εμφυλίου. Ηχηρότερη προειδοποίηση ήταν η παρέμβαση του πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Σούρλα, επικεφαλής (ατύπως) άλλων 100 στελεχών που είχαν στο παρελθόν και υπουργικές θέσεις, αντιπροέδρων στη Βουλή κ.λπ.

Ολα, έλεγαν, τα οργανώνει σωστά η αρμόδια επιτροπή υπό κάποιον Παπαμιμίκο, περί του οποίου πολλά αρνητικά θρυλούνται από την εποχή που εμφανίσθηκε στη νεολαία.

Η εκλογή ανατέθηκε σε μια εταιρεία, για την οποία άρχισαν μεν τα μουρμουρητά εξαρχής, αλλά η απάντηση ήταν ότι η εταιρεία έχει εμπειρία και εξάλλου η διαδικασία αυτή θα ήταν τόσο απλή, ώστε και ένα πρωτοετής της Πληροφορικής μπορούσε να την οργανώσει άνετα.

Μετέωρο έμεινε το ερώτημα αν το κόστος για την εταιρεία θα έφτανε το μισό εκατομμύριο ευρώ σε μια εποχή που το Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περνά δύσκολες οικονομικές μέρες με χρέη κ.λπ.

Την ίδια τύχη είχε και το ερώτημα αν πίσω από την εταιρεία και άρα και τα μεγάλα κέρδη της από αυτή την απλή δουλειά ήταν ο μηχανισμός του πρώην προέδρου Αντ. Σαμαρά.

Μετά το μεγαλειώδες φιάσκο και την αναβολή των εκλογών πολλοί άρχισαν να διερωτώνται «αν έβαλαν κάποιοι μυαλό από τις συνεχόμενες ήττες παρότι είχαν όλους τους μηχανισμούς της προπαγάνδας και των ΜΜΕ στα χέρια τους».

Άλλοι τόσοι άρχισαν να ψάχνουν την εταιρεία που λεγόταν ΙΝΦΟ και κάτα ηχηρά παρόμοια.

Βήμα-βήμα έφτασαν σε δύο κορυφαία της σαμαρικής περιόδου πρόσωπα.

Στην καθηγήτρια Ε. Μπάσδρα, η οποία έχει γράψει ένδοξες σελίδες θορύβου στην Ιατρική με την πορεία της και την κάθοδό της από τη Θεσσαλονίκη. Όλοι απέδωσαν τον θόρυβο στην θερμότατη υποστήριξη από τον Αντώνη Σαμαρά.

Κάπου εκεί μερικοί αναγνώρισαν στον φιλικό κύκλο και τη συμπαθέστατη σε λίγους φιγούρα του Χρύσανθου Λαζαρίδη.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν κάποιου είδους άνομη σχέση στην υπόθεση αυτή.

Αυτό που με σαφήνεια προκύπτει είναι ότι τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στη Νέα Δημοκρατία θα διενεργούσε μια εταιρεία, η οποία κινείται στο φιλικότατο κύκλο του πρώην προέδρου και ότι είναι φούμαρα οι ισχυρισμοί περί του αντιθέτου.

Οι ικανότητες που έδειξαν προσομοιάζουν με το κατόρθωμα του στενότατου συνεργάτη του όλα αυτά τα χρόνια, κάποιου Μπούρα. Αυτός κατόρθωσε να φωτογραφηθεί με μοναδικό τρόπο στη Μύκονο κρατώντας από το χέρι μια νεαρή, σε καιρούς που οι Έλληνες στενάζουν οικονομικά και υποτίθεται ότι και οι ηγεσίες δεν είχαν μάτια και χρήματα παρά μόνο για τις ανάγκες του λαού...

Ο Αντ. Σαμαράς είχε δείξει από νωρίς τις ικανότητές του, αλλά κάποιοι τις αγνόησαν... Τώρα συμμετέχουν στον λογαριασμό εκόντες-άκοντες...


Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top