Την ανάγκη βελτίωσης της κατάστασης στα σύνορα της Ελλάδας, εντός των συμφωνηθέντων χρονοδιαγραμμάτων, τονίζει ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος σε δήλωσή του στην Καθημερινή, με αφορμή τα σενάρια εξόδου της χώρας από τη Συνθήκη Σένγκεν.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, «η άμεση και πλήρης εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων σε πρόσφατα συμβούλια, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από όλα τα κράτη μέλη θα ενισχύσει την ασφάλεια των θαλάσσιων συνόρων αλλά και θα επαναφέρει τον έλεγχο στα βόρεια σύνορα, όπου μη ταυτοποιημένοι μετανάστες προσπαθούν να συνεχίσουν τη πορεία τους προς τα βόρεια».

Όπως αναφέρει, «η ελληνική κυβέρνηση είναι ενήμερη για την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες στη βάση των συμφωνηθέντων χρονοδιαγραμμάτων».

Προσθέτει ακόμη πως μέχρι τη Σύνοδο της 17ης Δεκεμβρίου η κατάσταση πρέπει να έχει βελτιωθεί σημαντικά στα θαλάσσια και στα χερσαία σύνορα της χώρας.

«Eίμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα βάλει τέλος στις θεωρίες, είτε περί κατάρρευσης της ζώνης Σένγκεν, είτε περί εξόδου της χώρας από αυτή», συμπληρώνει.

Σχόλιο Onlinepress: Και ο Έπίτροπος Αβραμόπουλος τί κάνει εκεί;
Μας δουλεύει;
Η Τουρκία εκτός ΕΕ και χωρίς Επίτροπο και όμως έχει καλύτερη μεταχείριση από τους Ευρωπαίους!!! Τί στο καλό γίνεται;; Μας δουλεύουν;;


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top