Κωνσταντίνος Χολέβας
*Πολιτικός Επιστήμων

Γκρεμίζουν τα θεμέλια της εθνικής, της πολιτιστικής και της μορφωτικής μας υποστάσεως, αλλά δεν θα το επιτρέψουμε

Η πρώτη βολή ερρίφθη από τον τότε υπουργό Παιδείας και νυν υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος με εγκύκλιό του προς τα σχολεία για την 25η Μαρτίου χαρακτήριζε την Ελληνική Επανάσταση ως γνήσιο τέκνο της αμερικανικής επαναστάσεως του 1776. Το μήνυμα ήταν σαφές. Οπως οι Αμερικανοί πρώτα δημιούργησαν κράτος και μετά έθνος, έτσι έκαναν και οι Ελληνες. Ανιστόρητη θέση, αλλά ενδεικτική του τι επρόκειτο να επακολουθήσει.

Η δεύτερη βολή ερρίφθη από τον πρωθυπουργό στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2015. Χαρακτήρισε την Ελληνική Επανάσταση γνήσιο τέκνο του δυτικού Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επαναστάσεως. Πάλι το μήνυμα ήταν σαφές. Η Εκκλησία, η ελληνορθόδοξη παιδεία και οι νεομάρτυρες πρέπει να διαγραφούν από την ιστορία του Ελληνισμού, διότι δεν θέλει ο συριζαϊσμός να αναγνωρίσει τη συμβολή τους στην ελευθερία του γένους και στη διαμόρφωση της εθνικής ταυτότητός μας.

Η τρίτη βολή ήταν πιο θορυβώδης. Ο νυν υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης αρνείται ότι οι Πόντιοι, και γενικά ο Ελληνισμός της Ανατολής, υπέστησαν γενοκτονία. Δέχθηκε τα συγχαρητήρια τουρκικών εφημερίδων και Γκρίζων Λύκων, θαυμαστών των σφαγέων του Ελληνισμού. Το μήνυμα πάλι ήταν σαφές. Πρέπει να αλλάξουμε την Ιστορία μας και να ξαναγράψουμε τα σχολικά βιβλία με τρόπο που δεν θα ενοχλεί τους γείτονες!

Προ ολίγων ημερών είδαμε το μπαράζ πυροβολικού. Ελπίζω να μην είναι και η χαριστική βολή στον εθνικό χαρακτήρα της Παιδείας μας. Ο κ. Τσίπρας διόρισε ως υπεύθυνο του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία τον επικεφαλής της αποδομητικής και αναθεωρητικής σχολής, τον άνθρωπο που δεν θέλει να έχουμε εθνική ταυτότητα.

Αποδεικνύονται άξιοι συνεχιστές του Γιώργου Α. Παπανδρέου, ο οποίος ως υπουργός Εξωτερικών είχε δημιουργήσει έναν ιστότοπο με κρατική χρηματοδότηση, με ηλεκτρονική διεύθυνση www.greece.gr και με πρώτο κύριο άρθρο γραμμένο από έναν αυτόκλητο ιστορικό, ο οποίος μας καλούσε να ενσωματώσουμε μια καινούργια εθνική ταυτότητα για... να συμφιλιωθούμε με τους Τούρκους.

Γκρεμίζουν τα θεμέλια της εθνικής, της πολιτιστικής και μορφωτικής υποστάσεώς μας, αλλά δεν θα τους το επιτρέψουμε. Αρνούνται τη διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού, στην οποία στηρίχθηκαν όλα τα επιτεύγματα των παλαιοτέρων Ελλήνων. Ο Διονύσιος Σολωμός στον «Υμνον εις την ελευθερίαν» επικαλείται τους 300 του Λεωνίδα. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης επικαλείται τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Τα πρώτα Συντάγματα της Ελληνικής Επαναστάσεως αναφέρονται στους νόμους των χριστιανών βυζαντινών αυτοκρατόρων. Για να αφυπνίσει τους Ελληνες μετά την πτώχευση του 1893 και να προετοιμάσει τους Βαλκανικούς Πολέμους ο Κωστής Παλαμάς, στην αρχαιότητα και τη βυζαντινή Ρωμιοσύνη.

Οσοι μας αποκόπτουν από την Αρχαία Ελλάδα και από το ελληνορθόδοξο Βυζάντιο υπονομεύουν το μέλλον μας και τη διεθνή θέση της πατρίδας μας.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top