ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ


Τα χρέη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχονται στα 82 δισεκατομμύρια ευρώ και με τις προσαυξήσεις πλησιάζουν τα 120 δις !!

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο ΓΓ της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Κουράσης σύμφωνα με τα οποία καθημερινά στη χώρα βάζουν λουκέτο 89 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Εξίσου ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία για τα χρέη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της συνομοσπονδίας τα χρέη ανέρχονται στα 82 δισ. και με τις προσαυξήσεις πλησιάζουν τα 120 δισ.

Στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο κ. Κουράσης επανέλαβε την έκκληση της ΓΣΕΒΕΕ ώστε να δημιουργηθεί ένας ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός συνδεδεμένος με POS (μηχάνημα χρήσης πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στο κατάστημα) καιθώς και το αίτημα να μειωθεί η προμήθεια των τραπεζών για χρήση καρτών και να εναρμονιστεί με τον κανονισμό της Ε.Ε 2015/751, όπου η διατραπεζική προμήθεια κυμαίνεται στο 0,2 % για τις χρεωστικές κάρτες και στο 0,3% για τις πιστωτικές.

Όσον αφορά στη γενικευμένη χρήση καρτών που προωθεί η Κυβέρνηση ο κ. Κουράσης επισήμανε την ανάγκη μιας περιόδου προσαρμογής.


πηγη: protothema.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top