Από το 2014 που η Κριμαία ενσωματώθηκε στη Ρωσία συζητιέται συνεχώς η επείγουσα ανάγκη κατασκευής μιας γέφυρας που να συνδέει την περιβόητη χερσόνησο με την ηπειρωτική χώρα. Είναι ένα δύσκολο έργο, αλλά το κτίσιμο γεφυρών στη Ρωσία βρίσκεται σε άνοδο. Ιδού 10 εντυπωσιακές γέφυρες που έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία 10 χρόνια.
Συντάκτης: Αλεξέι Μόσκο, RBTHΚάντε κύλιση προς τα κάτω

ALEXEY BAYAKOV/WIKIPEDIA.ORG
Η γέφυρα Ρούσκι στο Βλαδιβοστόκ, η οποία εκτείνεται κατά μήκος των στενών του Βοσπόρου της Άπω Ανατολής, είναι ίσως το πιο σημαντικό ρωσικό έργο των τελευταίων ετών. Κατασκευάστηκε το 2012 για τη Σύνοδο Κορυφής του APEC, και αποτελεί τη μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα στον κόσμο, με 1104 μέτρα κεντρικής έκτασης. Σχεδιασμένη για να συμβολίσει τη δύναμη της Ρωσίας στην περιοχή του Ειρηνικού, η γέφυρα κόστισε 1,1 δισ. δολάρια.
YURY SMITYUK/TASS
Η Ζολότοϊ γέφυρα (Χρυσή) κατασκευάστηκε επίσης για τη Σύνοδο Κορυφής του APEC. Η δημιουργία του Νόρμαν Φόστερ έχει γίνει πραγματικά το αρχιτεκτονικό ορόσημο της πόλης του Βλαδιβοστόκ.
ANTON VAGANOV/TASS
Η γέφυρα της Αγίας Πετρούπολης, Μπολσόι Ομπούχοφσκι, είναι η τελευταία απόγονος της «Βενετίας του Βορρά». Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε το 2007, και αυτή η δίδυμη γέφυρα είναι η μεγαλύτερη σε όλο τον ποταμό Νέβα. Σε αντίθεση με τις άλλες ιστορικές γέφυρες της Αγίας Πετρούπολης, δεν είναι κινητή, ενώ το ύψος της φτάνει τα 120,5 μέτρα.
LORI/LEGION MEDIA
Η γέφυρα Βόλγκογκραντ μήκους 7 χιλιομέτρων, η οποία διασχίζει τον ποταμό Βόλγα ήταν υπό κατασκευή 13 χρόνια, προτού ανοίξει το 2009. Όμως, μόλις ένα χρόνο αργότερα, έπρεπε να υποβληθεί σε έλεγχο και σε εκσυγχρονισμό της ασφάλειας, λόγω ισχυρών ταλαντώσεων σε θυελλώδεις καιρικές συνθήκες. Οι ντόπιοι εξακολουθούν να την αποκαλούν «χορευτή γέφυρα».
ALEXANDER KRYAZHEV/RIA NOVOSTI
Η γέφυρα Μπουγκρίνσκι με το δεμένο τόξο πάνω από τον ποταμό Ομπ, δεν βελτίωσε μόνο τις συνθήκες κυκλοφορίας στο Νοβοσιμπίρσκ (Δυτική Σιβηρία), αλλά προσέλκυσε και το ενδιαφέρον των φωτογράφων.
WIKIPEDIA.ORG
Ο επιβλητικός πυλώνας σε σχήμα Μ της γέφυρας της Χιλιετίας στο Καζάν είναι κατασκευαστικό εμπορικό σήμα. Η γέφυρα άνοιξε επίσημα τον Ιούνιο του 2005 στον απόηχο των εορτασμών για την 1000η επέτειο της πρωτεύουσας του Ταταρστάν.
ALEXANDER NIKOLAEV/TASS
Η γέφυρα Γιουριμπέι στη βόρεια Σιβηρία είναι ένας μοναχικός περιπλανώμενος μέσα στην απέραντη τούνδρα. Κατασκευάστηκε το 2009, κι αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής της Gazprom. Σήμερα είναι η μεγαλύτερη γέφυρα στον Αρκτικό Κύκλο.
IVAN KOROSTELEV/WIKIPEDIA.ORG
Η γέφυρα Ζιβοπίσνι (Γραφική) είναι η νεότερη γέφυρα στη Μόσχα και σύμφωνα με το όνομά της βρίσκεται σε ένα από τα πιο γραφικά μέρη της πρωτεύουσας, κοντά στο δασικό πάρκο Σερέμπριανι Μπορ (Ασημένιο Δάσος). Η γέφυρα μήκους ενός μιλίου δεν διασχίζει μόνο τον ποταμό Μόσχοβα, αλλά παρακάμπτει επίσης το άλσος, καθιστώντας το μια τέλεια διαδρομή περιπάτου.
LORI/LEGION MEDIA
Η γέφυρα Τεμερνίτσκι του Ροστόφ-στο-Ντον, άνοιξε το 2010, παρέχοντας μια νέα διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Ντον για τους κατοίκους της μεγαλύτερης νότιας πόλης της Ρωσίας, η οποία αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα στις μεταφορές.
SHUTTERSTOCK/LEGION MEDIA
Η Προεδρική γέφυρα στην πόλη του Βόλγα Ουλιάνοφσκ είναι γνωστή ως ένα από τα κατασκευαστικά έργα της Ρωσίας που καθυστέρησαν πολύ να ολοκληρωθούν. Κατασκευαζόταν πάνω από 20 χρόνια, ενώ άνοιξε τελικά το 2009. Η κατώτερη βαθμίδα της γέφυρας είναι υπό κατασκευή.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top